Szerezzen be Ön is féktisztítót a fék alkatrészeinek megóvására!

A féktisztító neve látszólag azt mutatja, hogy a fék alkatrészeinek tisztán tartására lett kifejlesztve. Ez azonban nem teljesen így van, ugyanis nem csak a fék mechanikus alkatrészein használható a féktisztító, hanem egyéb területeken is. Ugyanakkor a féktisztítónak köszönhetően meghosszabbítható a féktárcsák és fékbetétek élettartama, valamint a fékezés is biztonságosabbá válik.

Féktisztító megnevezés alatt nem a kemény drótkefét vagy egy szivacsot kell érteni. Nem kell semmilyen drasztikus dologra gondolni, ugyanis a féktisztítás egy meglehetősen kíméletes eljárás, ami a szennyeződésekkel szemben viszont kíméletlen. Az egyik legismertebb féktisztító termék a Caramba. A féktisztító használata azért előnyös, mert általa biztonságosabbá lehet tenni a fékezést, ami bizonyos helyzetekben akár életet is menthet. A féktisztítónak köszönhetően a fékerő egyenletesebben oszlik el. A féktisztító folyadék és spray formában egyaránt kapható. Amellett, hogy hatékonyan alkalmazható a fékek zsírtalanítására és tisztítására, a féktisztítóval az önindító, a sebességváltó és a tengelykapcsoló alkatrészei, a karburátorok és az üzemanyagpumpák is hatékonyan megtisztíthatók.

A legtöbb féktisztító termék a gyantás maradványokat is oldja. Alaposan át kell gondolni, hogy az adott terméket milyen felületen szeretné alkalmazni, illetve, hogy milyen céllal. Bizonyos termékek ugyanis károsak lehetnek a különféle gumi és műanyag részekre, valamint a festett alkatrészekre. A legtöbb termék nem okoz problémát, de a biztonság kedvéért azért nem árt, ha teszteli a terméket, mielőtt élesben is bevetné. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a minőségi termékek széles választékát!