A hálószoba szőnyeg bája

A szőnyegek adják otthonunk esszenciáját, színe-javát. A hálószoba szőnyeg épp oly fontos a lakásban, mint a többi helyiségben. Főként ebben a térben vagyunk a legtöbbet mezítláb, ezért fontos, hogy minőségi szőnyeg legyen talpaink alatt.

Milyen méretű hálószoba szőnyeg az, ami tökéletesen illeszkedik majd az ágy körüli területhez?

Minden az ágy elhelyezkedésétől függ. A szoba közepén helyet kapó ágy esetében annak három oldala szabad. Ide választhatunk egy nagyméretű hálószoba szőnyeget, vagy 3 db kisebb méretű szőnyeget. Természetesen a nagyméretű szőnyeg, az ágy alá téve sokkal komfortosabb hatást kelt majd, hiszen nem csúszkál el, hanem fixen a helyén marad. A hatalmas szőnyeg a hálószobában megteremti a tökéletesség érzését. Fontos, ha már nagy szőnyeget vásárolunk ide, ráférjen az ágy a két éjjeli szekrénnyel és a lábvégen is mindenképpen nyúljon túl.

Ha nem a nagyméretű szőnyeg mellett tesszük le voksunkat, hanem a kisebb méretet kultiváljuk, akkor is megtapasztaljuk velük a puha érintésüket talpaink alatt, amikor reggel felébredünk és lelépünk az ágyról.

Szőnyeg
Szőnyeg

Ha a méreteket eldöntöttük, a következő kérdés a hálószoba szőnyeg stílusa. Modern, klasszikus, egyszínű, vagy mintás, rövid szálú vékonyabb, vagy hosszú szálú, vastag shaggy szőnyeg? Mérlegelésünk szempontjait befolyásolják a hálószoba bútorai, a falak színe, a padló burkolata és összességében az egész háló és lakás dizájnja, kialakítása.

A klasszikus hálószoba szőnyeg a fiatalabb korosztály otthonaiban is megfigyelhető. Nem csupán az idősebbek kedvelik a klasszikus szőnyegeket, hiszen ahogy múlik az idő, ezek a nívós szőnyegek egyre nagyobb értéket képviselnek.
Jól illik a világos és a sötét színárnyalatú hálószobákba is. Az elegáns fehér bútorokhoz egy szép zöld bézs klasszikus hálószoba szőnyeg rendkívüli hangulatot teremt, illetve a ma nagyon divatos sötétbarna bútorokhoz jól harmonizál a bézs klasszikus szőnyeg és a szürke klasszikus szőnyeg is.

A lakberendezés fantasztikusan izgalmas dolog. A szőnyeg vásárlás és a hálószoba szőnyeg vásárlás érdekesen szórakoztató, s már amikor beszereztük őket, megnyugvással dőlhetünk hátra a fotelben.

Egy szép és minőségi, exkluzív hálószoba szőnyeg megnyugtató hatással lesz ránk minden alkalommal, amikor belépünk a helyiségbe. A leghatásosabb, ha minél nagyobb méretben tudjuk ezt beszerezni, hiszen minél nagyobb felületen van talpunk alatt szőnyeg, annál komfortosabban és biztonságosabban érezzük magunkat otthon.