Multivitamin d vitaminnal együtt

A D-vitamin segít szabályozni a kalcium és a foszfát mennyiségét a szervezetben. Ezekre a tápanyagokra a csontok, a fogak és az izmok egészségének megőrzéséhez van szükség. A D-vitamin hiánya csontdeformitásokhoz vezethet, például gyermekeknél az angolkór, és felnőtteknél az osteomalacia nevű állapot okozta csontfájdalomhoz.

Multivitamin d vitaminnal kapható a vegnum.hu weboldalon, tehát ne habozzon, keressen fel minket még ma és megtekintheti teljes kínálatunkat. Az 1 éves csecsemőknek napi 8,5-10 mikrogramm D-vitaminra van szükségük. Az 1 éves gyermekeknek és a felnőtteknek napi 10 mikrogramm D-vitaminra van szükségük. Ez magában foglalja a terhes és szoptató nőket, valamint a D-vitamin-hiány kockázatának kitett embereket. Körülbelül március végétől/április elejétől szeptember végéig az emberek többségének képesnek kell lennie arra, hogy a napfénytől megkapja a szükséges D-vitamint, de ez nem mindig elég, éppen ezért kell multivitaminokat fogyasztani. A szoptatott csecsemőknek születéstől 1 éves korig napi d vitamin kiegészítést kell kapniuk, amely 8,5–10 mikrogramm D-vitamint tartalmaz, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy elegendő mennyiséget kapnak.

Ősszel és télen be kell szereznie a D-vitamint az étrendjéből, mert a nap nem elég erős ahhoz, hogy a szervezet D-vitamint állítson elő. De mivel az embereknek nehéz elegendő D-vitamint kapniuk csak az ételektől, mindenki (beleértve a várandósokat is) mérlegelnie kell a napi 10 mikrogramm D-multivitamint tartalmazó kiegészítés bevételét ősszel és télen. Vannak, akik nem kapnak elegendő mennyiségű D-vitamint a napfénytől, mert nagyon kevés vagy egyáltalán nincsenek napsütésben. Ilyenkor jön kapóra a multivitamin. Multivitamin rendelésért keresse fel bátran a vegnum.hu weboldalt.