Életjáradék fajták és előnyeik

Az életjáradék egy olyan típusú nyugdíjjövedelem, amelyet a nyugdíjpénztárának egy részével vagy egészével vásárol. Rendszeres nyugdíjat fizetnek önnek akár egész életére, akár meghatározott időre.

Életjáradék és annak minden részlete elolvasható az eletjaradekhivatal.hu weboldalon, tehát ne habozzon, keressen fel minket, és itt a leghasznosabb információkban lesz része. A járadékok a biztosítótársaságok által értékesített nyugdíjjövedelem-termékek. Ide tartoznak: Életjáradékok – amelyek életre szóló jövedelmet fizetnek Önnek, és halála után életre szóló jövedelmet fizetnek a kijelölt kedvezményezettnek, ha ezt a lehetőséget választja; tartalmazzák az alapvető életjáradékokat és a befektetésekhez kapcsolódó járadékokat. Határozott idejű járadékok – amelyek egy meghatározott időtartamra, általában öt vagy tíz évre fizetnek jövedelmet, majd a végén egy „lejárati összeget” lehet kapni, amelyet felhasználhat egy másik nyugdíjjövedelem-termék megvásárlásához vagy készpénzként történő felvételéhez. Ha a nyugdíjpénztárából származó pénzt járadék vásárlására használja fel, akkor az összeg legfeljebb negyedét (25% -át) veheti fel adómentes készpénzként. Ezután a többit felhasználja a járadék megvásárlására, és a kapott jövedelmet normál jövedelemként adózzák.

Ha vásárol egy életjáradékot, nincs arra lehetőség, hogy meggondolja magát, ezért fontos, hogy segítséget és tanácsot kapjon, mielőtt elkötelezi magát. Ha többet szeretne megtudni a különböző járadéktípusokról – és a vásárláskor választható különböző lehetőségekről és funkciókról – olvassa el az útmutatót weboldalunkon. Emellett információkat talál arról, hogy hol kaphat segítséget és tanácsot, valamint hogyan vásároljon meg egy járadékot. Amennyiben tehát többet tudna meg, keresse fel az eletjaradekhivatal.hu weboldalt.