Hogyan működik a gázkandalló?

Egyre több lakásban terjednek el a gázkandallók. Sok helyen a hagyományos fa kandallókat is felváltották a gázzal működő kandallók. Sok esetben ugyanis a gázkandallók sokkal esztétikusabb megjelenéssel rendelkeznek, mint a hagyományos fa kandallók.

A gázkandallókról ezen a linken tudhat meg bővebb információkat! A gázkandallók rendelkeznek egy fém betéttel, amelybe hasábfa utánzatokat lehet elhelyezni. A hasábfák alatt van egy jelzőlámpa, mely csatlakoztatva van a gázvezetékhez. Gyakran a jelzőfény állandóan világít, akárcsak a tűzhelyen található jelzőfény. Jellemzően a kandalló oldalán van egy kulcs, ami irányítja a lángot. Ha a kulcsot elcsavarja, akkor a láng nagyobb lesz, ezáltal a kandallóból sugárzó hő is növekszik. A kandalló mellett kiválóan lehet relaxálni vagy olvasni, egyéb elfoglaltságokat csinálni. Amikor ki akarja kapcsolni a kandallót, akkor a gomb segítségével lehet a lángot lekapcsolni. A kisebb méretű lakásokban a korszerű gázkandallókat elsődleges hőforrásként használják, azonban nem árt beszerezni egy termosztátot is.

A hagyományos fa kandallókkal szemben a gázkandallók biztonságos és energiahatékony alternatívának számítanak, főleg, mert jóval kisebb hatással vannak a környezetre és a levegő minőségére. A csúcskategóriás gázkandallók komfortvezérlő rendszerekkel is rendelkeznek. Sőt, olyan funkciójuk is van, ami figyelemmel kíséri a szobahőmérsékletet és az égőt lekapcsolja, ahogy a szoba a megközelíteni kívánt hőmérsékletet eléri. A faégető egységek kizárólag légszabályzóval rendelkeznek, azonban a gázkandallók termosztatikusan vezérelhetők. Annak ellenére, hogy a fa megújuló erőforrás, míg a gáz nem, a gázkészülékek mégis kevés égési mellékterméket biztosít. Éppen ezért a gázkandalló környezetbarátabb készülék.