Műfű a segítőd!

Miben segíthet Neked a műfű, merül fel a kérdés. Nos, rengeteg dologban.

Kezdjük ott, hogy mikor lehet szükség műfűre?

  1. Ha nagy a kert, az udvar és szeretnéd mindig szépnek látni.
  2. Ha a kutyáid túl sok gödröt ástak már és ebből kezd eleged lenni.
  3. Ha sportpálya üzemeltető vagy és minden pénzt felemésztett a gyep karbantartása.
  4. Ha korszerűsítésre szorul az iskola, vagy óvoda udvara és valami szép, biztonságos és tartós megoldásra van szükség.
  5. Ha a belvárosi lakásod teraszát szeretnéd feldobni és modernné, széppé tenni.

Számtalan eset van még a fentieken kívül, amikor a műfű nagy segítség lehet a mindennapi életünk során. Megkönnyíti, szebbé teszi, modernné, innovatívvá változtatja életünk helyszíneit.

Hogyan segíti a műfű az életet?

A gyerekek biztonsága és jó kedve az első. Az intézményekben és otthon a családi környezetben is biztonságos terepet jelent számukra a műfű jelenléte. Egy műfű szőnyeggel telepített udvar olyan alapot ad az önfeledt és felszabadult léthez, amit egy homokos, kavicsos, sáros udvar nem tud biztosítani. A műfű mindig tiszta, mindig puha, mindig szép látványú színtér a gyerekek számára az udvaron. Nyugodtan rohangálhatnak rajta, ha pedig elesnek, az olyan érzés, mintha egy nagyon puha szőnyegen huppannának el.

Műfű
Műfű

A műfű telepítés pár napos procedúra egy családi ház esetében, amikoris ez a néhány napos felfordulás meghozza a várva várt végeredményt. A családi fészek megteremtéséhez hozzá tartozik az udvar széppé tétele is. A műfű egy modern, korszerű környezetet produkál, amivel hosszú évekig nem kell aztán foglalkozni. Műfű az udvaron? Foglalkozz inkább a gyerekekkel, a négylábúakkal és ne a fűnyírással. Képzeld csak el mekkora segítség a műfű. Nem kell többé fűnyírót vásárolnod, sem gyepszellőztetőt. Nem kell öntözőrendszer karbantartásokat végezni minden tavasszal. A fűnyírás helyett felszabadult időt kapsz, amit a családdal, barátokkal tölthetsz.

Aki pedig a műfű ellen szólal fel, az valószínűleg nincs tisztában annak erényeivel. A természetvédők és a zöld terület mellett felszólalók nem tudják, hogy a műfű szőnyeg alatt a talaj ugyanúgy lélegzik, a bogarak pedig ugyanolyan élőhelyként tekinthetnek rá, mint a valódi gyepre.

A műfű segítség akkor is, amikor aszály van és akkor is, amikor spórolnunk kell a természeti erőforrásokkal.

Ne gondolj a műfűre úgy, mint a legrosszabb dolog a világon. Nézd benne a pozitívumait: nem használsz vizet, áramot, műtrágyát, időt. Mégis gyönyörű szép látványt nyújt az év minden napján, s a megfizethetetlen erőforrásokat nem sanyargatjuk még jobban.