Hogyan küldhetünk nagy csomagokat futárcéggel?

Sokszor találkozhatunk manapság olyannal, hogy futárcégek szállítanak kis-közép, de akár nagy vállalatok részére is. Sokkal kifizetődőbb egy futárcéggel szerződni a vállalok szempontjából, mint egy saját jármű beszerzése és egy erre alkalmas sofőr alkalmazása.

Nagy csomagok szállítása futárcéggel csakis belföldön kivitelezhető. A futárcégek általában 40 kg-ig szállítják el a csomagjainkat, de manapság egyre gyakoribb a nagyobb szállítmányok szállítása, illetve a raklapos csomagok szállítása futárcégek által. A Mixpakk futárcéget raklapos csomagok szállítására kizárólag e-mailben rendelhetjük meg. Fontos, hogy mindig várjuk meg a visszaigazoló levelet, csak akkor vehetjük regisztráltnak a rendelésünket. Raklapos szállítás előtt legalább egy nappal adjuk le az igényünket a futárcég felé. A raklapos, illetve a nagyobb súlyú szállítmányok küldeményezésére külön szabályzat vonatkozik, melyet érdemes elolvasnunk a www.mixpakk.hu weboldalán.

Általában 170 centiméter magas és a 600 kilogramm súlyú EUR szabványos raklapok szállítását vállalja, melyek mérete nem haladja meg a 80*120 centimétert. Ezektől nagyobb szállítmányok szállítása is megoldható, de számolnunk kell a plusz költségekkel. A nagyobb küldemények feladása előtt mindig érdeklődjön előbb az ügyfélszolgálatunknál. A raklapos szállítás esetén a Mixpakk futárcégnél ugyanazok a követelmények vonatkoznak, mint a 40 kg alattiakra pl. fegyvert, cigarettát nem tartalmazhatnak. A nagyobb csomagok szállítása 1-2 napot vesz igénybe, az ország bármely pontjára. Az effajta küldemények az előre utalásos fizetési feltétel az ajánlott, így kevesebb költséggel jár a kiszállítás. Amennyiben mégis utánvéttel szeretné kifizetni a csomagot, az összege nem haladhatja mg az 500.000 Ft-ot.