Az egyik legnagyobb veszélyforrás nyáron: az anyajegy

Az emberek általában szeretik süttetni magukat a nyári nappal, főleg akkor, hogyha nem laknak olyan helyen, ahol sokat süt a nap. Ilyenkor ki akarják használni az alkalmat, és süttetni magukat, amíg csak lehet. Azonban vigyázni kell, és amikor nagyon erősen tűz a nap, akkor nem tanácsos ott tartózkodni, már csak azért sem, mert az anyajegyeink ilyenkor különös veszélybe kerülhetnek.

Az anyajegy egy bőreltávozás az emberi testen, amely az erősebb napsugarak hatására nagyon könnyen megváltozhat, és rosszindulatúvá is válhat. Ezért, hogyha valaki igazán körültekintő és óvatos akar lenni, akkor mindenképpen tanácsos, hogyha minden nyár előtt megvizsgáltatja magát, és hogyha egy olyan anyajegyet találnak rajta, ami veszélyt jelenthetne a napsugarak miatt, akkor semmiképpen ne menjen vele a tűző napra. Hogyha pedig valaki óvatos akar lenni, de elmulasztotta azt, hogy előrelátó legyen, akkor érdemes nyár végén elmennie a szakorvoshoz, hogy az kivizsgálhassa, nem-e történt valami olyan a nyári napozások alatt, amire nem számíthattak. Bár ezek a dolgok fölösleges stresszelésnek tűnhetnek, mégis megéri megfontolni őket, hiszen nagyon sok későbbi potenciálisan súlyos problémától kímélhetjük meg magunkat általa.

Amikor egy olyan rendelőt és szakorvost keres, amely megbízható, és elvégzi ezeket a vizsgálatokat Önnek, akkor tanácsos a főváros klinikáinak valamelyikét választania. Hogyha így tesz, akkor nagy eséllyel olyan orvost kap el, aki szaktekintélynek számít. Ehhez látogasson a Belvárosi Orvosi Centrumba, amelyet a Budapest, Ferenciek tere 7-8-as szám alatt találhat meg, és amelyben nyugodt szívvel megbízhat. További információkért pedig keresse fel az illetékeseket az info@boc.hu e-mail címre, vagy tárcsázza a +36 30 87074-27-es telefonszámot.