Hágcsó szabvány a gravetti.hu weboldalon

Használhatom továbbra is a jelenlegi létráimat? Ha olyan létrái vannak, amelyek megfeleltek az elavult és visszavont szabványoknak, továbbra is használhatja őket, ha még mindig jó állapotban vannak – mert a szabványok nem visszamenőlegesek. Ha azonban ezek a létrák elhasználódtak vagy megsérülnek, és ki kell cserélni, vagy ha több létrát kell vásárolnia, csak olyan létrát vásároljon, amely megfelel a legújabb EN131 szabványnak.

Hágcsó szabvány a gravetti.hu weboldalon olvasható el, ezért megéri benézni hozzánk ha önt is érdekelnék ezek a szabályok mert ön is új létrára szeretne szert tenni. Az üzleti felhasználók számára azt javasoljuk, hogy frissítsék beszerzési szabályzatukat, hogy minden jövőbeni új és cserelétra megfeleljen a felülvizsgált EN 131 szabványnak. Az otthoni létrát használók számára új létrák vásárlásakor vagy meglévők cseréjekor vásárolhat EN 131 nem professzionális vagy professzionális létrát – ez az ön igényein múlik. A nem professzionális létráknak tökéletesen megfelelőnek kell lenniük, de érdemes lehet egy kis pluszt költeni egy professzionális létra vásárlására. Mit jelent ez az állványok és a színpadok esetében? A BS 1129-ben és BS 2037-ben szereplő állványokra és állomásokra vonatkozó előírások továbbra is aktuálisak és érvényesek, miközben a Ladder Association továbbra is együttműködik a BSI-vel és más felekkel a szabványok felülvizsgálatán.

Szükségem van újraképzésre? Az új stílusú (a jelenlegi EN 131 szabványnak megfelelő) létrák használatához nincs szükség újraképzésre. Ha még nem vett részt létraképzésen, a Ladder Association képzés felkészíti az embereket, hogy megértsék a létrák biztonságos használatával, kezelésével és tárolásával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint a használatuk lehetséges veszélyeit. A hágcsó szabvány elolvasásáért keresse fel a gravetti.hu weboldalt.