Féknyereg akár már online is megrendelhető

A különféle gépjárművek esetén nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a fékrendszer megfelelő minőségű és állapotú legyen. Ugyanis csak is így tudunk biztonságosan közlekedni.

Féknyereg akciós áron is megrendelhető. Amennyiben szeretnék megtekinteni a teljes kínálatunkat, akkor nincs más teendőjük, mint felkeresni bennünket a webshopunkban. A féknyereg úgy működik, hogy megszorítja a fékpofákat, majd ezzel létrehozz egy hatalmas súrlódást, melynek következményeként fékezni kezd az autó. A féknyereg állapotára nagyon fontos oda figyelni, ugyanis az nagy mértékben kihathat arra, hogy milyen gyorsan tudjuk lefékezni az autót egy esetleges vészhelyzet esetén. Viszont nem elegendő, hogy csak a féknyerget tartsuk karban, ugyanis az autó fékezése esetén több alkatrészt kell igénybe venni, és ezek együtteseként jön létre a fékezés. Vagyis, ha meghibásodást észlelünk, akkor azt azonnal cserélni kell, ugyanis akár életveszélyes is lehet. Mint már említettük a féknyereg legfontosabb szerepe, hogy a fékpofákat a tárcsához szorítsa. Majd az így létrejött hatalmas súrlódás következtében lefékezhetjük az autót.

A tárcsafék úgy működik, hogy a tárcsát két oldalról szorítják fékezéskor a fékpofák, ezért a féknyereg valóban úgy tartja azokat össze, mint egy nyereg. Innen is adódik a név. Abban az esetben, ha a féknyeregnél bármilyen meghibásodás lép fel, akkor a mozgást biztosító hidraulika tömései, esetleg még maga a nyereg is megkophat, vagy meglazulhat így ennek következményeként a fékhatás nagyban romlani fog. A legrosszabb esetben olyan nagy mértékű időeltolódás is fennállhat a fékpedál megnyomása és a fékhatás létrejötte között, hogy akár már balesetveszélyes is lehet. Tartjuk karban a fékeket!