Fekete péntek – nem mindennapi akciók

Ha csak pár szóban kellene bemutatnunk a fekete pénteket, akkor leginkább azt tudnánk mondani róla, hogy hihetetlen akciókkal teli esemény, amit vétek volna kihagyni. Lentebb, azonban egy kicsit bővebben bemutatjuk!

Fekete péntek időpontját, vagyis idén november 29-ét érdemes észben tartani. Aki ugyanis szeretne minél több pénzt megspórolni a karácsonyi ajándékok kapcsán, annak ez egy kiváló esemény. A black friday kapcsán ugyanis akár 50-70%-os kedvezményekkel is találkozhatunk.  Az eseményhez csatlakozó üzletek száma egyre csak nő, így aki idén először akar élni az akciókkal, annak érdemes először némi információt gyűjteni, hogy melyik üzletekben él a Black Friday akció. Ennek legjobb módja, ha ellátogat a black.friday.hu weboldalra, ahol megtekintheti a résztvevő üzletek teljes palettáját. Ha kifejezetten bizonyos termékek érdeklik, akkor a terméktípusok alapján érdemes keresni, mivel így megtekintheti, hogy mely üzletekben találja meg a terméket. A Black Friday napján érdemes a nagy bevásárlóközpontokba ellátogatni, mivel itt több üzletbe is el tud jutni rövid idő alatt. Ha viszont alig van ideje vásárolni, akkor érdemes az online webáruházakban körbe pillantani.

De, honnan s ered a black friday? Mint, sok minden más, úgy a black friday is Amerikából indult ki, nevét a Phiadelphiai Rendőrségnek köszönheti. A fekete péntek a karácsonyi bevásárlószezon kezdete, ami nem mással jár, mint hatalmas közlekedési dugókkal és az utcán hosszan kígyózó sorokkal. Az amerikai fekete péntek napok során a vásárlók számíthatnak lökdösődésre, egymás taszigálására és verekedésekre. Szerencsére Magyarországon nem ilyen drasztikus a helyzet, ugyanis jóval konszolidáltabban zajlik le az esemény.