Energiatakarékosság tények és tippek

Egyre többen jönnek rá, hogy rossz irányba tartunk és ideje komoly változásokat eszközölni. A bolygó érdekében a kis embereknek is tennie kell. Ennek egy kiváló módja az energiatakarékosság.

Az energiatakarékosságról bővebben itt tájékozódhat. A legnagyobb hiba talán az, hogy képtelenek vagyunk spórolni az energiákkal. Az emberi szervezet számára a legideálisabb hőfok alapvetően a 18-21 Celsius fok. Azonban, ha őszintén belegondolunk, akkor akár saját háztartásunkban is 3-4 Celsius fokkal is melegebb van. A legtöbb háztartásban ez a jellemző. Ez pedig nem más, mint tiszta pazarlás. Furcsán hangozhat, de ez leginkább csak megszokás kérdése. Nem kell semmilyen drasztikus dologra gondolni, mindössze egy Celsius fokkal kellene csökkenteni a lakások hőmérsékletét, így komoly javulás következne be környezetvédelmi szempontból, de a költségvetést figyelembe véve is jelentős változásokra számíthat. De, nem csak a túl magas hőmérséklet miatt veszítünk energiát. A fürdőszobában lévő elszívó berendezések kiszívják a meleg levegőt, így a termosztát újra bekapcsol, hogy a kívánt hőfokot újra beállítsa.

Ha valóban energiatakarékosság a cél, akkor napközben érdemes napfényt beengedni a lakásba, mivel így nem csak fény jut a lakásba, de meleg is, ezért húzza szét a függönyöket! A nyári hőségben, viszont pont ellenkezőleg, össze kell húzni a függönyöket, hogy a lakás ne melegedjen fel. Így a klíma berendezéseket is kevésbé kell használni. A téli hidegben érdemes még arra is ügyelni, hogy a fűtőtesteket semmi ne fedje le, valamint a bútorok se közvetlenül előtte helyezkedjenek el, mert így kevesebb hőt képes leadni a fűtőtest. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra.