Borsos büntetés jár a kilométeróra visszatekeréséért

Az autókereskedők nem teljes mértékben biztos állítása szerint a külföldről behozott autók kilencven százalékát érintheti a kilométeróra visszatekerése.

A kilométeróra visszatekeréséről bővebben olvashat az itt található linken. Manapság gyerekjáték visszatekerni a kilométerórát. Az interneten számos módszer található arra nézve, hogy hogyan kell a visszatekerni a kilométerórát. A témában megannyi cikk, videó készült, vagyis gyakorlatilag bárki hozzáférhet ezekhez a tartalmakhoz. Talán nem árulunk el semmi újat azzal, ha azt mondjuk, hogy a magyarországi gépjárművek többségénél visszatekerik a kilométerórát és úgy adják el. A külföldről importált használt autók körében még drámaibb ez a szám. A visszatekerés hatására valójában a kocsi értéke nem nő, azonban eladhatóvá válik. A vevők többségét ugyanis megrémíti, ha kétszáz ezres óraállással találkozik. Az autó bármilyen jó állapotban van, ez a szám elrettenti őket. A használt autót kereső vásárlók körében kialakult egy bizonyos limit, ami fölött már nem szívesen vásárolnak autót.

A kilométeróra annyira elterjedt Magyarországon, hogy azt akár egy év börtön büntetéssel is sújthatják. Ez eddig keveseket riasztott el a csalástól, mivel nehéz tetten érni a csalót és tettét bizonyítani gyakorlatilag lehetetlen. A Magyarország.hu-ra a műszaki vizsgákon leolvasott kilométerállást ide töltik fel a szervizek. Az online adatbázis mindenki számára ingyenesen elérhető. Érdemes ide ellátogatni az autóvásárlás előtt. Továbbá megbízható magánszemélytől vegyünk autót és azt szervizben vizsgáltassuk át. Ha nem igazán vagyunk otthon műszaki kérdésekben, akkor érdemes magunkkal vinni egy hozzáértő ismerőst, aki megfelelően tud kérdezni.