A duzzadószalag speciális anyagának köszönhetően fejti ki hatását

A különféle épületek tartósságának és statikai biztonságának megőrzésében elvitathatatlan szerepe van a tökéletes szigetelés kialakításának. Ennek eléréséhez nem ritkán speciális kiegészítők alkalmazására is szükség lehet.

A duzzadószalag hatékonysága elsősorban a speciális anyagának köszönhetően valósul meg. Ezek az eszközök általában bentonitból vagy hidrofób polimerekből készülnek, amelyek képesek nagy mennyiségű vizet elnyelni és ennek hatására rövid idő alatt megduzzadni. Ez a térfogatnövekedési képesség teszi lehetővé, hogy az anyag kitöltse a hézagokat és repedéseket, hatékony vízszigetelő gátat képezve. Éppen emiatt a duzzadószalag anyagának kiválasztásakor fontos figyelembe venni a környezeti tényezőket – mint amilyen például a víznyomás és a hőmérséklet -, mert ezek befolyásolhatják a duzzadási képességét és annak tartósságát is. Léteznek például olyan termékek, amik kimondottan alkalmasak nagy víznyomásnak kitett területeken történő alkalmazásra, mivel anyaguk rendkívül ellenálló és hosszú élettartamú.

A duzzadószalag különleges anyaga tehát lehetővé teszi, hogy az építkezések során egy megbízható és tartós vízszigetelő megoldást alkalmazunk. Olyan esetekben, amikor kardinális a vegyszerekkel szembeni ellenállás, mindenképpen egy gumialapú duzzadószalag mellett tanácsos letenni a voksunkat. Ezek alkalmazása különösen hasznos ipari létesítmények esetében, ahol a szalagoknak nemcsak a víznyomással, hanem vegyi anyagokkal is meg kell birkózniuk. Fontos szem előtt tartanunk azt is, miszerint a kiegészítő rugalmassága és könnyű kezelhetősége miatt az egyszerűen alkalmazható különböző építési feladatok során, legyen szó új kivitelezésről vagy felújításról. Előírás szerinti használat esetén ráadásul a duzzadószalag nem zsugorodik és nem veszít rugalmasságából, ami hosszú távú és megbízható védelmet biztosít az épületek számára.