Villogó, ismertebb nevén index

A villogó sokan csak úgy emlegetik, hogy index vagy irányjelző. Úgy mondd ez a köznyelvi elnevezése. Enélkül karlendítésekre lenne szükség, tehát minimum két utas kellene egy autóba, hogy jelezni lehessen, a sofőr melyik irányba szeretne kanyarodni. Szerencsére ezt a problémát megoldja a villogó!

Villogó nagy segítséget jelent a közlekedésben, mivel könnyedén jelezni lehet vele, hogy merre szeretne kanyarodni a sofőr. Viszont, ha valami probléma adódik vele és ki kell cserélni, akkor az már meglehetősen problémás lehet, hiszen egy meglehetősen bonyolult folyamatról van szó. Általában akkor van szükség a villogó cseréjére, amikor valamilyen okból kifolyólag megsérül. Ez általában koccanás vagy ütközés miatt következik be. Ha az index lámpa nem villog, akkor nagy valószínűséggel az izzó éget ki, de ha a csere után sem villog, akkor az irányjelző elektromos rendszerében kell keresni a hibát. Szerencsére az index lámpa egyáltalán nem kerül csillagászati összegbe, így jó áron lehet hozzájutni, különösen, ha a megfelelő helyről rendel. Ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan miért nem működik a villogó, érdemes elvinni az autót egy szervizbe.

Az index villogó meghibásodásának hátterében állhat az is, ha valamelyik index lámpa kábele megszakad vagy, ha valamelyik elektromos alkatrészt víz ér. Az is elképzelhető, hogy a műszerfalon lévő irányjelző hibásodott meg. A mai korszerű autók esetében szinte csak a komputer tudja megmondani, hogy az autó melyik részében kell keresni a hibát. Ha mielőbb alkatrészre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol a villogó kapcsán is bővebben tájékozódhat. Az alkatreszek.hu webáruházban kizárólag kiváló minőségű alkatrészeket talál nagyszerű áron!