Szuvidálás a szuvid.hu-n

A megfelelő sous vide főzőeszközök használata felbecsülhetetlen értékű, ha erre vágyik. Eddig egy sous vide gép vásárlása jelentős beruházást és nagy mennyiségű berendezést igényelt, de már nem.  A sous vide főzés egyik legjobb része, hogy főzés előtt nem kell sokat dolgozni az ételével. A legtöbb húsnak, halnak és zöldségnek csak só és bors kell a ragyogásához.

Szuvidálás elérhető a legjobb csomagolóanyagokkal és egyéb termékekkel, csak nézzen be hozzánk a szuvid.hu weboldalra, és mindent megtudhat a rendelésről és a kiszállításról is. A Sous vide, más néven alacsony hőmérsékletű hosszú időtartamú főzés, olyan főzési módszer, amelynek során az ételeket műanyag tasakba vagy üvegedénybe teszik, és vízfürdőben főzik a szokásosnál hosszabb főzési idő alatt (általában 1–7 órán át), bizonyos esetekben legfeljebb 72 órán keresztül pontosan szabályozott hőmérsékleten. A hőmérséklet sokkal alacsonyabb, mint általában a főzéshez használt hőmérséklet, hús esetében általában 55-60 ° C, zöldségnél magasabb. A cél az, hogy az ételt egyenletesen főzze meg, biztosítva a belsejének megfelelő főzést a külső túlsütés nélkül, és megtartsa a nedvességet.

Az ömlesztett műanyag zacskókban megmaradnak azok a levek és aromák, amelyek egyébként elveszhetnek a folyamat során. Az étel vízfürdőbe helyezése az étel kívánt végső főzési hőre beállított hőmérséklet mellett megakadályozza a túlsütést, mert az étel nem lehet melegebb, mint a fürdő, amiben van. A fürdő pontos hőmérséklet-szabályozásának és annak eredményeként, hogy a fürdő hőmérséklete megegyezik a cél főzési hőmérsékletével, nagyon pontos szabályozás érhető el. Ezenkívül a hőmérséklet és ezáltal a főzés nagyon egyenletes lehet az egész ételben a sous vide főzés során, még szabálytalan alakú és nagyon vastag darabok esetén is, elegendő időt kapva. További információkért és szuvid csomagolás rendelésért keresse fel a szuvid.hu weboldalt.