Szódabikarbóna a lefolyó tisztítására

A lefolyó eldugulása igen komoly problémát jelent, hiszen mindennapi tevékenységeinkben akadályoz meg. Éppen ezért érdemes bizonyos időközönként tisztítani.

A lefolyó szódabikarbónával való tisztításáról több információ ezen a honlapon. A lefolyóban keletkező dugulás igen kellemetlen probléma, mivel mindennapi tevékenységeinkben akadályoz meg minket. Ha nem tudjuk mi magunk megoldani a problémát, akkor kénytelenek vagyunk szerelőt hívni, ami komoly költségekkel járhat. Továbbá egy eldugult lefolyó a baktériumok elszaporodásának meleg ágya. Ha dugulással találjuk szembe magunkat, akkor nem kell rögtön szerelőt hívni, ugyanis érdemes megpróbálni pár egyszerű pár filléres praktikát, hiszen a szerelő akár pár nap múltán jöhet ki, ráadásul van, hogy nem ússzuk meg olcsón a hibaelhárítást. Ha nagy dugulásról van szó, akkor nincs mit tenni, csak a szerelő segíthet, azonban kisebb dugulásokat, akár mi magunk is elháríthatunk.

Mindössze egy nagy adag szódabikarbóna és ecet kell a művelethez. Az eldugult lefolyóba kell helyezni a szódabikarbónát, majd erre kell ráönteni körülbelül 2-3 deciliter ecetet. A kettő vegyülete egy idő után forrni kezd és eltávolítja a lefolyóban lévő szennyeződéseket. Körülbelül 20 percig kell hagyni, majd bő vízzel le kell öblíteni, így a maradék szennyeződések is eltávolíthatók. A szódabikarbóna és ecet elegye nem csak azért kiváló, mert eltávolítja a szennyeződéseket, ugyanakkor fertőtlenítő hatása is van, így a bacilusokat is elpusztítja. Ha szeretnénk eltűntetni a bacilusokat és megakadályozni, hogy újabb dugulás alakuljon ki, akkor érdemes havonta elvégezni a szódabikarbónás-ecetes elegy alkalmazását. Ha citromlevet is adunk az elegyhez, akkor kellemes illatúvá varázsolhatjuk a lefolyót.