Színvonalas urológia cikkek

Az urológia a vese, a húgyhólyag, a húgyutak, a nemi szervek húgyutakkal kapcsolatos részeit, illetve a prosztata és a herék területeit vizsgálja.

Színvonalas urológia cikkek található a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, ahol részletes leírást kaphat a dülmirigygyulladás gyógymódjairól, arról, hogy valójában mi történik az urológiai vizsgálatok során, továbbá többet megtudhat a fájdalmas vizelésről, a prosztatarák szűrésről, a vesekövességről, és a prosztatabetegségek tüneteiről. A prosztatagyulladás (dülmirigygyulladás) számos férfit érint, a fiatalokat éppúgy, mint az idősebbeket. A gyakori vizelési inger, magömlés, székletürítés közbeni fájdalom, égető érzés, herefájdalom, merevedési zavar és a nemi vágy csökkenése is utalhat a dülmirigygyulladásra. Bár a köztudatban, nem kimondottan pozitív kép él az urológiai szakrendelésekről, mégis fontos, hogy a prosztatagyulladásra utaló tünetek jelentkezésekor, mindenképp keressünk fel egy urológust, mielőtt további gyulladások, illetve visszatérő húgyúti fertőzések nem jelentkeznek.

Az urológiai vizsgálatok nem fájdalmasak, és az urológus segítséget nyújt a problémák megoldására, így nem kell tovább a fájdalmakkal együtt élnünk, és megakadályozhatjuk a nagyobb baj kialakulását. A Belvárosi Orvosi Centrum lehetőséget nyújt egy új molekuláris biológiai módszerre, a prosztatarák kimutatására és követésére alkalmas, PCA3 vizsgálatra. A teszt a prosztata rákos sejtjeit mutatja ki a vizeletből. Ez az előrejelzés sokkal pontosabban szemlélteti a prosztatarák lehetőségét, így az esetek egy részében elkerülhető a biopszia. Ez az elemzés a kialakult betegség terápiájának pontosabb nyomon követését is lehetővé teszi. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse fel weboldalunkat, ismerkedjen meg orvosainkkal, szakrendeléseinkkel, tudjon meg többet az urológiai vizsgálatokról, a prosztatagyulladás tüneteiről és gyógymódjairól.