Szemölcsök kezelése és eltávolítása lézeres módszerrel

A szemölcsök bármely életkorban megjelenhetnek a test különböző végtagjain. Eltávolítására, azonban van gyors és biztonságos módszer.

Szemölcsök kezelése és eltávolítása lézeres módszerrel Belvárosi Orvosi Centrumban. A közönséges szemölcs legtöbbször az ujjakon és a végtagokon jelenik meg. Általában az első szemölcs megjelenését továbbiak is követik. Ugyanakkor az sem ritka, hogy a szemölcs a talpon jelenik meg. Ez azért kellemetlen, mert a járás fájdalmassá válik a beteg számára. Továbbá a szemölcs megjelenhet a köröm szélénél is, ebben az esetben nehéz kezelni, anélkül, hogy a körömnek ne essen baja. Az is előfordulhat, hogy a szemölcs a nemi szervek környékén jelenik meg, ennek orvosi neve condyloma acuminatum. A férfiak és a nők esetében is a húgycső és a végbélnyílás körül jelennek meg a 2-3 mm-es vagy ennél is nagyobb fájdalommentes, bőr színű vírusos szemölcsök.

A szemölcsök kezelése először is egy konzultációval indul, aminek keretében a szemölcs típusát, nagyságát és elhelyezkedését is figyelembe veszik. Ezek ismeretében a betegekkel egyeztetve kerül kiválasztásra a legmegfelelőbb eltávolítási módszer, melyek közt említhetjük a fagyasztást, az égetést, a sebészi eltávolítást, valamint a lézerrel való kivágást. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a legkíméletesebb és legjobb eljárásnak a széndioxid lézeres kezelés számít. Ekkor az orvos érzésteleníti a kezelendő területet, ami történhet krémmel vagy injekcióval, majd lézerrel roncsolja a szemölcsöt. A kezelés következtében hámhiány lép fel, ez azonban nagyon gyorsan, körülbelül 5-7 nap alatt meggyógyul. Maga a szemölcs leginkább a humán papilloma vagyis HPV vírus nevű kórokozó által tered, így a rendszeres szűrővizsgálat nagyon fontos.