Négyféle mosogató csaptelep – Melyek ezek?

A négyféle csaptelep igazán furcsa jelenségnek nevezhető. Első pillantásra úgy tűnik, hogy az összes csaptelep ugyanúgy működik, azonban ez nem igaz, ugyanis mindegyik egy kicsit másképp működik. Alapvetően négyféle csaptelepet tudunk megkülönböztetni. Az alábbiakban ezeket fogjuk bemutatni!

A négyféle csaptelep kapcsán az itt található linken tudhat meg többet! Négy különféle csaptelepet tudunk megkülönböztetni. Abban az esetben, ha egymaga szeretné lecserélni a csaptelepet, akkor érdemes közelebbről megismerkedni velük, hogy tudja milyet tervez beépíteni. A négy csaptelep közül a kompressziós csaptelepek a legrégebbiek. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a kompressziós csaptelep külön forgatható fogantyúval rendelkezik, mégpedig a meleg és a hideg víz számára. Ezeknek a fogantyúknak a használata olyan, akár egy csavar forgatása, összességében az is. Ezek a fogantyúk két szár részhez kapcsolódnak, mégpedig mindegyik fogantyúhoz egy-egy darab. Ezzel szemben a gömbcsaphoz csak egy fogantyú tartozik a hideg és meleg vízhez. Ezek a konyhai mosogatókban különösen általánosak. A víz hőmérséklete, áramlási sebessége és nyomása egyaránt attól függ, hogy a gömbcsap fogantyúja hol helyezkedik el.

Az előbb említett két csapteleppel szemben a patron csaptelepek egy, de az sem kizárt, hogy két fogantyúval rendelkeznek. A lemez csaptelepek jóval modernebb tervezésűek, mint például a gömbcsapok vagy a kompressziós csapok. Ezeket úgy tervezték, hogy ne támaszkodjanak az alátétekre. A lemezcsaptest küllemre sokkal szélesebb, mint más típusú csaptelepek, és jellemzően hengeres alakúak. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!