Mit lehet tenni, ha az elsavasodott szervezet tüneteit tapasztalja?

Az elsavasodás ma már számos embert érintő probléma, melynek tünetei könnyen összekeverhetők más egészségügyi problémákkal. Az elsavasodás ma már általános probléma, mondhatni népbetegséggé vált. Szerencsére lehet tenni az elsavasodás kellemetlen tünetei ellen.

Elsavasodott szervezet tünetei a narancsbőr, az emésztési panaszok, a gyakori fejfájás, a gyenge immunrendszer és az állandó fáradtságérzet. Súlyosabb esetben nem kizárt, hogy izomgörcsök, koncentrációs és alvás zavarok, álmosság és ízületi problémák jelentkeznek. Ezek a tünetek könnyen más egészségügyi problémákra is utalhatnak, éppen ezért érdemes megbizonyosodni afelől, hogy a szervezet valóban el van-e savasodva. Ezt a vizeleten keresztül a legegyszerűbb megállapítani. Ehhez egy pH mérésre alkalmas indikátorpapírra van szükség, amely 5,4 és 7,4 közti tartományban képes mérni. A legoptimálisabb érték a 7, viszont a 6,5 és 6,8 közti érték miatt sem kell aggódni, teljesen rendben van. Annak érdekében, hogy tenni tudj az elsavasodás ellen, fontos, hogy tisztában legyél az elsavasodást okozó tényezőkkel.

Ilyen például a túlzott kávé és alkohol fogyasztás, az állandó stressz, a nagy mértékű savképző élelmiszer és ital fogyasztás, dohányzás, valamint a mozgáshiány. Elsavasodás esetén a lúgosítás mindenképp hasznos a szervezet számára. Elsősorban csökkenteni kell az elsavasodást okozó tényezőket előnyben kell részesíteni a lúgosító élelmiszereket, mint a gyümölcsök, zöldségek, tojássárga, teljes kiőrlésű gabonafélék, illetve borsó és zöldbab. Folyadékfogyasztás terén elsősorban a finom, tisztított vizet érdemes fogyasztani, továbbá a gyógyteákhoz is tiszta víz felhasználása javasolt. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!