Melyik a jobb? A vizes vagy az elektromos padlómelegítés?

A padlófűtésnek több előnye is van, így egyre többen kacérkodnak el a gondolattal, hogy otthonukban alkalmazzák ezt a fűtési alternatívát. Ekkor viszont felmerül a kérdés, hogy a padlófűtés elektromos vagy vízbázisú legyen. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk, minél több információt meg kell tudjunk mindkettő kapcsán.

A vizes és az elektromos padlómelegítés kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Ha a padlófűtési rendszer mellet döntünk, akkor elengedhetetlen, hogy eldöntsük elektromos vagy vizes felel meg számunkra jobban. Mindkét technológia sugárzó hő technológiával rendelkezik, így gyengéden melegítik fel a helyiséget a padlótól kezdve egészen a plafonig. A padlófűtés a tárgyak és az emberek számára is biztosítja a kellő hőt, míg a központi fűtési rendszerek csak a szoba levegőjének fűtésére koncentrálnak. Emellett a padlófűtés alkalmazása során nincs szükség terjedelmes radiátorok, illetve csövek használatára, ami a lakberendezést tekintve is nagy segítséget jelenthet. Az elektromos padlófűtők fűtőkábel alapú rendszerként vagy fűtött szőnyegként kaphatók.

A fűtőkábelek szabad formájú elektromos vezetékek, amiket egyszerűen közvetlenül lehet az aljzatra szerelni. A fűtőszőnyeghez pedig ultravékony elektromos fűtővezetékeket alkalmaznak, amik előzetesen rögzítve vannak egy kisebb méretű szőnyeghez. A vízrendszerek, vagy másként a hidraulikus vagy nedves padlófűtés a víz szivattyúzását is magába foglalja, melyet optimális hőmérsékletre hevít valamilyen hőforrás a padlóburkolat alatt az áramkörökön keresztül. Ha a padlófűtést preferáljuk, akkor érdemes alaposan tájékozódni a témában és szakember segítségét is kérni szükség esetén. Különösen akkor éljünk utóbbi lehetőséggel, ha utólagosan telepítené otthonába.