Még hogy a kutyaiskola felesleges! Hasznosabb, mint gondolnád!

Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy mennyire hasznos, ha az állatot nem csupán otthoni körülmények között tanítgatjuk, hanem profi szakember bevonásával, ellenőrzött körülmények között kerítünk sort az oktatásra. Hosszú távon rengeteg előnyünk származhat abból, ha a kutya szakszerű segítséggel karöltve fejlődik.

Kutyaiskola minden eb számára hasznos, nem csupán azoknak az állatoknak, akik valamilyen viselkedési problémával küzdenek. Tagadhatatlan, hogy sok baleset, kutyatámadás és szökés elkerülhető lenne, ha a gazdik tudatosan foglalkoznának a kutyusukkal. De, akár az egyszerű pórázzal történő séta is sokkal egyszerűbb lehet, ha az állat és a gazdi ezt helyesen megtanulja kivitelezni a kutyaiskolában. Nagyon sok gazdit látni, akiket a kutya szemmel láthatóan jobbra-balra rángat. A kutyaiskolában való tanulást követően ez megszűnik, az állat megtanulja a helyes séta technikáját. Emellett szocializálódik, megtanulja a legfontosabb vezényszavakat, és még hosszan lehetne sorolni, hogy milyen sokat kamatoztat belőle az eb.

A kutyaiskolák területe általában kerítéssel határolt, így nem kell attól tartani, hogy valamelyik kutya megszökik vagy kirohan az úttestre. A tanulási folyamat végig a tréner felügyelete alatt történik, így nincs mitől tartani. Ráadásul nem csak a kutyák, hanem a gazdik is sokat fejlődnek egy-egy alkalmat követően. Sokan ezen meglepődnek, azonban aki szeret kutyakiképzéssel kapcsolatos műsorokat nézni, az pontosan tudja, hogy a tanulási folyamat során mindkét félnek, vagyis a gazdinak és a kutyusnak is egyaránt fejlődnie kell. Sok esetben egyéni konzultációs lehetőségre is van lehetőség, ha erre szükség van vagy egy bizonyos területtel kifejezetten foglalkozni kell. Érdemes tájékozódni a lehetőségek kapcsán és adni egy esélyt a kutyaiskolának.