Mai névnap mindenkinek!

Számos ország még fontosabbnak tartja a névnapok ünneplését, mint a tényleges születésnapot, mivel ez utóbbi pogány hagyománynak tekinthető.  A világ számos kultúrája és országa előtérbe helyezi e névnapok megünneplését. Hazánkban is nagyon fontos ennek a napnak az ünneplése.

Mai névnap a kerdezdmeg.hu weboldalon elolvasható, ezért mindenképpen keresse fel weboldalunkat, ha önt is érdekelné, hogy a mai napon éppen kinek a névnapját ünnepeljük. A névnap Európa és Amerika számos országában hagyomány, amely abból áll, hogy megünnepeljük a névhez kapcsolódó év napját. A névnapok megünneplése a középkor óta hagyomány a katolikus és az ortodox országokban. A szokás a görög ortodox és római katolikus szent naptárból származik, ahol az adott szentről elnevezett hívők megünneplik az említett szent ünnepét. Számos országban azonban már nincs egyértelmű kapcsolat a kereszténységgel. A névnapok megünneplése továbbra is népszerűbb Dél- és Kelet-Európában, mint Észak-Európában. Minden országban több napon is ünneplik ugyanazt a nevet. A névválasztás a szülői élet egyik legfontosabb és legizgalmasabb része. Az identitás, az egyediség, a személyiség és a hagyomány érzését sugallják.

Ez nem csak a keresztnévre vonatkozik, hanem arra is, hogyan passzol a középső és a családnévvel. Egy tanulmány azt sugallja, hogy a szülők úgy választják meg a baba nevét, hogy jelezzék gyermekeik kívánt tulajdonságait, például Isten gyermekét, harcost, hallgatót, a természet istennőjét és még sok minden mást, beleértve egy családtag erényeit vagy egy vallásos Szentet. Kulturális jelentőségük van, amelyet egyre többen használnak ki, különösen azért, mert szeretünk bármilyen okot találni az élet megünneplésére! Bővebb részletekért és a mai névnapért keresse fel a kerdezdmeg.hu-t.