Inzulin rezisztencia tünetei

A policisztás ovárium szindróma nevű megbetegedés egyre elterjedtebb napjainkban, de még mindig nem tartozik a megfelelően kezelt betegségek közé. A betegség más számos nő életét tönkre tette, hiszen megnehezíti, vagy megakadályozza a teherbe esést, ezáltal pedig önbizalom hiányt kelt. Tudni kell, hogy a betegségnek súlyos következményei vannak, melyek nem minden esetben kezelhetőek.

Inzulin rezisztencia következményei közé tartozik a cukor betegség, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések. A betegség kizárólag abban az esetben kezelhető megfelelően, ha a nőgyógyász, bőrgyógyász, belgyógyász, valamint endokrinológus összehangoltan dolgoznak. Az inzulin rezisztencia leggyakoribb tünete a menstruációs zavarok, és a férfihormon túlterhelődés a női szervezetben. A betegség kezelésének első és legfontosabb lépése az életmódváltás, majd ezt követi a gyógyszeres terápia és, ha szükséges a műtéti beavatkozás. Fontos, hogy a szakemberrel minden páciens barátságos kapcsolatot alakítson ki, mert ez hozzájárul ahhoz, hogy a kezelés rövid időn belül eredményes legyen.

Az inzulin rezisztenciával kapcsolatban bővebben olvashat az egyre népszerűbb www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon. A fővárosban megtalálható az a központ, ahol komolyan foglalkoznak ezzel a betegséggel, és mindent megtesznek annak érdekébe, hogy a páciens egészségét visszanyerjék. Ha kérdéseire szeretne választ kapni, vagy időpontot egyeztetne, akkor nincs más dolga, mint tárcsázni a +36 30 870-74-27 telefonszámot, vagy üzenetet írni az info@boc.hu e-mail címre, és munkatársaink örömmel válaszolnak a lehető legrövidebb időn belül. Bátran keresse fel a központot, hogy megszabadulhasson a kellemetlen betegségtől.