Hűtőventillátor a motor optimális hőmérsékletéért!

A hűtőventillátor az autó egyik legfontosabb alkatrésze, melynek hiányában a motor hamar felmelegedne. Hűtőventillátor nélkül lehetetlen lenne hosszabb utat megtenni, valamint a dugóban való araszolás sem kibírható hosszú ideig. Ugyanis a hűtőventillátor ilyen esetben is folyamatosan üzemel.

Hűtőventillátor használata által az autó biztonságosan tud közlekedni hosszú útvonalakon is. A legtöbb mai autó vizet használ a motor lehűtésére, amit a rendszerben keringet. A hűtőventillátor elengedhetetlen része a biztonságos közlekedésnek. Ha az autóban nem lenne hűtőventillátor, akkor a hűtővíz rövid időn belül felforrna, a motor felmelegedéséhez vezetne, sőt végül tönkremenne. Ha az autó a dugóban áll járó motorral vagy rövid időre leparkol, akkor a haladásból eredő természetes légellenállásra sem lehet számítani. Ha meghibásodik a hűtőventillátor, akkor nem szabad várni a cserével, mivel veszélyes a közlekedés az autóval. A szervizbe viszont el kell jutni, így hatásos módszer lehet, ha használja a légkondicionálót vagy letekeri az ablakot. Viszont ezek a módszerek, csak rövid időre segítenek, így hosszútávon nem érdemes kockáztatni.

Ha a motor túlmelegszik, annak nem feltétlenül csak a hűtőventillátor meghibásodása lehet az oka. Viszont laikusként nagyon nehéz megállapítani, hogy mi lehet a probléma valódi oka és melyik alkatrészt kell kicserélni. Éppen ezért a legjobb megoldás, ha szervizbe viszi az autót. A motor túlmelegedés komoly probléma, amit komolyan kell venni, mert idővel csak rosszabb lesz. Az is intő jel, ha a hűtőventillátor feltűnően hangosan üzemel. Akár hűtőventillátorra, akár más alkatrészre van szüksége, azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és válassza ki a szükséges alkatrészt!