Hasznos információk a gumiszervizből

Ha az embernek van egy gumis ismerőse, az mindenképp hasznos, ugyanis hasznos kulisszatitkokat, tippeket tudhat meg a szakembertől. Viszont, ha nincs, akkor érdemes tovább olvasni, ugyanis az alábbiakban megosztunk pár hasznos információt a gumik kapcsán.

Gumiszerviz esetében gyakran hangzik el a kérdés, hogy a négyévszakos vagy az évszak specifikus, nyári és téli gumi jobb választás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan azért preferálják, hogy a négyévszakos gumikat, mert így nem kell a tárolási és gumicsere költségekkel számolni. Ebből a szempontból tényleg jó döntésnek tűnhet a négyévszakos gumi, ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy a négyévszakos gumi télen nem olyan jó, mint a téli gumi, nyáron pedig közel sem olyan jó, mint a nyári gumi. Tehát a konklúzió, hogy a téli és nyári gumi jobb döntés, mint az univerzális négyévszakos. Habár bizonyos esetekben jó döntésnek tűnhet a négyévszakos gumi, ugyanakkor van, amikor semmi esetre sem ajánlott. Ha keveset van használva az autó, akkor mindenképp jó döntés a négyévszakos gumi, illetve abban az esetben is, ha csak sík terepen, rövid utakra használja az autót.

Ellenkező esetben, például hosszú távolságok esetében nem javasolt a négyévszakos gumi használata. Nyáron érdemes nyári, míg télen téli gumit használni. Tény, hogy ehhez szükséges egy gumist vagy gumiszervizt felkeresni a gumicsere, illetve a tárolás miatt, de mindenképp megéri a pénzt, ha ezzel el tud kerülni egy balesetet. A gumikat tisztáztuk, na de mi a helyzet a felnikkel? Azt érdemes lecserélni vagy jobb, ha ez van. Gumisok egybehangzó vélemény e, hogy jobb, ha a téli és nyári gumihoz is külön felni szett van, mivel a gumicserénél kevésbé sérül a gumi, ráadásul ez sokkal gazdaságosabb döntés! Bővebb információk a gmaxx.hu weboldalon találhatók!