A glicin és az izomnövekedés

A glicin a testépítők egyik kedvelt táplálékkiegészítője, mivel elősegíti az izom építést és az izmok regenerációját. A glicin a nem esszenciális aminosavak közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a szervezet csak kis mennyiségben képes előállítani.

Glicin kapszula szedése nem csak a testépítőknek és sportolóknak ajánlott, hanem bármely átlagembernek, ugyanis a glicin kiváló hatással van a szervezetre, azonban csak kis mennyiségben tudja előállítani a test, így a táplálékkiegészítő formájában történő bevitel mindenképp hasznos. A glicin meggátolja a fehérje bomlásának gátlását, aminek köszönhetően az izmok megmaradnak, például diéta esetén is. Gyakran használják rá az öregedésgátló aminosav kifejezést, amely azért helytálló, mert idős korban segít megőrizni a sovány izomtömeget, illetve megakadályozza az ízületekben a porc elvesztését. A glicin a hormontermelés és szabályozás kapcsán is igazán előnyös, így mindenképp érdemes fogyasztani. A legegyszerűbb, ha táplálékkiegészítő formájában viszi be a szervezetbe, amelyet akár online is meg tud rendelni.

A glicin többek közt az emésztést is elősegíti, ugyanis segít újraépíteni az emésztőrendszer szöveteit. Emellett a kognitív teljesítményre is pozitív hatással van és a központi idegrendszert is támogatja, továbbá fokozza a memóriát és a növekedési hormont. Emellett a glutation előállításának növelésével a szabad gyökök káros hatásit és a gyulladásokat is csökkenti a szervezetben. A fáradtság elleni küzdelemben is hatékony fegyver és az energia szintjének emelésében is kiváló. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, továbbá megtekintené a glicin táplálékkiegészítők széles kínálatát, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahonnan meg is rendelheti a kinézett termékeket!