Dugulás a wc-ben? Mondjuk mit tegyen!

Ha csúnya dugulást észlel a wc-ben, az a legjobb, ha egy fazekat forró vízzel tölt meg. Melegítse a tűzhelyen, vagy használja a csapot, de ne hagyja, hogy a víz forráspontig érjen. Öntse le a lefolyóba, és hagyja néhány percig ülni, hogy meglazítja-e az eltömődést. Tudni fogja, hogy erőfeszítései sikeresek voltak-e, ha látja, hogy a víz kezd lefolyni. Ezután adjon egy-két öblítést a WC-nek. Sok esetben a forró víz elegendő ahhoz, hogy felbomoljon bármi, ami a dugulást okozza.

A részletekért klikkeljen ide a futes-gazszereles.hu weboldalra, tehát ne habozzon, itt a helye nálunk ha ön is többet tudna meg arról, hogyan szüntetheti meg a dugulást a WC-ben. Ha a fenti megoldás nem segített, akkor vegyen elő kis mosogatószappant a konyhából, és bőséges mennyiséget, kb. 1/4 csésze mennyiséget öntsön a WC-csészébe. Hagyja a szappant 5-10 percig ülni, így ideje lesz lefelé mozogni a lefolyón és elérni az eltömődést. Ezután töltsön forró vizet a tálba, és hagyjon egy kis időt neki. A legtöbb esetben a szappan kenőanyagként fog működni, és lezsírozza a WC-lefolyó eltömődését, hogy minden újra mozogjon. Ha a WC-csészéje már csordultig tele van, vagy ürítse ki a víz egy részét, vagy készüljön fel egy kis túlfolyásra. Ezután öntsön egy csésze szódabikarbónát és egy csésze ecetet a WC lefolyójába. Amikor az ecet és a szódabikarbóna egyesül, a természetes kémiai reakció fellazítja az eltömődést.

Körülbelül harminc perc elteltével öntsön utána egy kis forró vízzel, és nézze meg, hogy lefolyik-e. Ha megteszi, akkor sikeres volt az akció. Ha nem, ismételje meg a folyamatot még egyszer. Ez kissé kellemetlennek tűnhet, de ha valóban nagy a dugulás és nincs dugattyú a láthatáron, fogjon meg egy WC-kefét, és dugja le a sörtéket a lefolyóba. Néhányszor fel-le pumpáljon, és ennek elegendőnek kell lennie a dolgok fellazításához, így az eltömődés gyorsan megszűnik. További részletekért és leírásért kattintson a futes-gazszereles.hu weboldalra.