Digitális nomádok – Az ő életük sem fenékig tejfel!

Sokan úgy véljük, hogy nincs is annál jobb, mint amikor az ember önmaga főnöke és egy laptop segítségével ott dolgozik, ahol csak akar. A tengerparton, egy kávézóban vagy ahol csak szeretne. Nincs kötött munkaidő, nincs zsarnokoskodó főnök. De, valóban ilyen meseszerű lenne a digitális nomádok élete?

A digitális nomádok életmódjáról itt olvashat bővebben! Első hallásra amolyan álom munkának hangzik a digitális nomádok élete. Nincs főnök, aki dirigáljon, nincs kötött munka beosztás, nem kell az irodában lenni, gyakorlatilag ott dolgoznak, ahol csak akarnak, egyedül a wifi kapcsolat megléte a fontos. Erről az életmódról a szabadság jut az ember eszébe, így nem csoda, hogy sokan irigykednek a digitális nomádokra. Ugyanakkor ez a fajta életmód nem csak előnyökkel jár, hanem számtalan lemondással is. Nem meglepő módon a digitális nomádok jó része egyedülálló, mivel nem könnyű ismerkedni és hosszú távú kapcsolatokat kialakítani ilyen életmód mellett. Természetesen ebből kifolyólag háziállattal is kevesen rendelkeznek.

Általában a kezdet jelent nagy nehézséget, belevágni egy ilyen életmódba. Először is tőkére lesz szükség, hisz a kinti tartózkodást, a repülőjegyet ki kell tudni fizetni. Ha hosszabb időre költözik külföldre, akkor az is nagyon fontos, egy részt tájékozódjon az országról, másrészt pedig fel kell számolni az itthoni életet. Vagy kiadni valakinek a lakást vagy eladni. Az autóval ugyanez a helyzet. Ezenkívül egy könyvelő nagy segítséget jelenthet, hogy könnyedén ki igazodjon a külföldi ügyintézés és adózási rendszer bonyolult világában. A célországban lévő egészségügynek különösen fontos utánanézni. Egy szóval a digitális nomádok életének számtalan előnye van, de ugyanakkor bőven akadnak hátrányok is.