Csökkenő tendencia a dízeles kocsikat illetően az öreg kontinensen

A dízelbotrány ügy továbbra sem csillapodik, sőt úgy néz ki tovább csökken a dízeles autókra a kereslet. Mindeközben elektromos autókat egyre gyakrabban látni az utakon.

Ha további információkat szeretne megtudni a dízeles autók csökkenéséről, kattintson ide. Alapvetően az utakat leginkább a benzines és dízeles autók szelik, azonban úgy néz ki ez egyre inkább megváltozik. Mióta ugyanis a dízelbotrány kirobbant, azóta a dízeles autók egyre kisebb népszerűségnek örvendenek. De, mi is volt ez a dízelbotrány? Nos, ez az a jelenség, amikor a gyártó tudatosan manipulálja az adatokat, igyekszik megkerülni a törvényi előírásokat. Az első ilyen eset még szeptemberében történt, amikor Volkswagen AG manipulálta az adatokat, hogy az USA szigorú szabályrendszerén átcsusszanjon. Az eset óriási port kavart, olyannyira, hogy az európai piacra is kihatott. Néhány szakértő azt jósolja, hogy ezzel a dízel autók korszakának vége kezdődött meg.

A dízel autók folyamatosan csökkenő népszerűségével egyidőben egyre keresettebbé váltak a benzines és elsősorban az elektromos autók. A megújuló energiával működő autókkal szemben sokáig voltak fenntartások, azonban úgy néz ki, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A teljesen elektromos autók száma még mindig a közelében sincs a benzinesekének, de a számuk így is egyre növekszik. A nagy változás a dízelbotrány után következett be, így talán nem téves az a feltételezés, ha ok-okozati összefüggést feltételezünk a kettő között. Ha megtekintjük a statisztikákat, valamint a szakértők véleményét is figyelembe vesszük, akkor talán kijelenthető, hogy ez egy új kezdet, azonban érdemes figyelemmel követni mi várható az elkövetkező időszakokban.