Comedy central – Broad city tv műsor

A Broad City egy amerikai televíziós sitcom, amelyet Ilana Glazer és Abbi Jacobson készített. Az azonos nevű független websorozatukból fejlesztették ki, amelyet 2009 és 2011 között készítettek. A sitcom, akárcsak a websorozat, Glazer és Jacobson valós barátságán, valamint a New York-ban tett kísérletükön alapul.

Comedy central a Broad city sorozattal együtt vár mindenkit a musor.tv weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és tudjon meg mindent a csatornáról és a sorozatról. A Broad City követi Ilanát és Abbit, két huszonéves amerikai zsidó nőt New York-i kalandjaik során. Glazer és Jacobson New Yorkban találkoztak, ahol mindketten az Upright Citizens Brigade kurzusain vettek részt, és egy kis improvizációs komikus csoport, a Secret Promise Circle tagjai voltak. Az internetes sorozat azután kezdődött, hogy Jacobson rossz visszajelzést kapott egy projektről, amelyen ő és egy partnere dolgozott. Jacobson csalódottságát fejezte ki Glazernek, és ketten úgy döntöttek, hogy együtt dolgoznak egy projekten, amiből a websorozat lett. 2010 februárjában elindították saját websorozatukat a YouTube-on, amely népszerűnek bizonyult. Jacobson találkozott Paul W. Downs-szal az improvizációs órán, Jacobson és Glazer pedig Lucia Aniellóval az Upright Citizens Brigade-en keresztül.

Amy Poehler tudomást szerzett a sorozatról, Glazert és Jacobsont mentorálta, és ügyvezető producer lett, amikor a sorozat megjelent a tévében. Amikor Glazer és Jacobson megírta a kísérleti forgatókönyvet, szereplőiket Evelyn Wexlernek és Carly Abramsnek hívták, de végül a valódi keresztnevüket használták. Poehler, Glazer és Jacobson Los Angelesbe mentek, hogy bemutassák a pilotot. A show eredetileg az FX-nek készült, aki megvásárolta a forgatókönyvet, és egy évvel később átadta, mivel Jacobson szerint „túl csajos volt”. A Comedy Central 2012-ben kötelezte el magát a műsor mellett, és a pilotot Aniello rendezte.  Bővebb leírásért nézzen be a musor.tv-re.