BTU – Mi ez és mit érdemes róla tudni?

A radiátorok kapcsán olykor hallani egy bizonyos mozaik szót a BTU-t. Sokan nem tudják, hogy ez mit jelent, ami nagy kár, ugyanis igazán hasznos információt mondd el a radiátorról, így könnyebb eldönteni, hogy érdemes-e megvásárolni és otthonában használni.

A BTU-ról bővebb információk a linkre kattintva! A BTU egy mozaik szó, mely a British Thermal Unit kifejezést jelöli, melynek jelentése magyarra fordítva Brit Termikus Egység, vagy kicsit magyarosabban brit hőegység. Egy nem csak egy mozaikszó, hanem egy mértékegység, ami azt az energiamennyiséget jelöli, ami fél liter víz melegítéséhez egy Fahrenheit-fokkal lehetséges. Ezt a világ több pontján is alkalmazzák, ugyanakkor a leggyakoribb az Egyesült Királyságban, ahogy a mozaikszó is mutatta. A legtöbb jó minőségű radiátor esetében feltüntetik ezt a jelölést a termékspecifikációban. Ha új radiátort szeretne vásárolni, akkor nem árt, ha a szükséges BTU számmal tisztában van. Ha túl kevés a BTU kimenet, akkor nagy valószínűséggel fázni fog a szobában. Ellenben, ha túl sok, akkor feleslegesen lesz túl meleg, ami energia és pénz pocsékoláshoz vezet.

A fűtési szezonban való komfortos érzet kulcsa, hogy körültekintően választ fűtőtestet. Sokak számára ez nem könnyű feladat, így érdemes szakértő tanácsát kikérni. Eleve logikus, hogy a kisebb szobát kevésbé kell fűteni, kevesebb radiátorra van szükség, mint egy nagyobb, tágasabb szoba esetében. A radiátor számának, nagyságának, típusának kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Viszont jobb biztosra menni, különben könnyű rossz döntést hozni, amit sajnos a pénztárcája is meg fog érezni. Bővebb információkat a gazszerelo-budapesten.hu weboldalon talál a BTU és radiátorok kapcsán!