Ázsia országai, ahová érdemes ellátogatni

Ázsia több szempontból is a legek kontinense, hiszen nem csak a legnagyobb, hanem a legnépesebb kontinens is egyben. A földrészen rengeteg kulturális érték, történelmi ereklye, valamint természeti kincs található, amik miatt megéri ellátogatni ide. Az alábbiakban eláruljuk melyek a kontinens legszebb országai.

Ázsia országai mind vonzóak valamiért. India kiszámíthatatlan, titokzatos világával számos turistát vonz. Habár India elsősorban a jógáról, a hennáról és a füstölőkről híres, ugyanakkor az ország ennél jóval többet tartogat az ide utazók számára. A színes kultúra jellemzően sokkolóan hat a turistákra, mondhatni elvarázsolja őket. Ha már Indiát említjük, akkor nem hagyhatjuk ki Kínát sem, mely a Föld legnépesebb országa. Elképesztően változatos, vadregényes, természeti látnivalókban gazdag ország, mely a több ezer éves látnivalók mellett modern, fényűző városokkal is rendelkezik. A kettő tökéletesen megfér egymás mellett. Ha Kínába utazik, akkor mindenképp javasolt a helyi gasztronómiába is belekóstolni. Ha már Kínát említjük, akkor nem hagyhatjuk ki a felkelő nap országát sem, vagyis Japánt.

Japán szintén számos természeti látnivalóval, valamint pezsgő nagyvárosokkal rendelkezik. Nemcsak a kínai gasztronómia világhírű, hanem a japán is. Elég például a szusira gondolni. Akárcsak Kínában, úgy Japánban is tökéletesen megfér egymás mellett a régmúlt és a modern épületek, nyüzsgő városok. Ha a nagyvárosok helyett inkább a trópusi paradicsom természeti látnivalói érdeklik, akkor inkább Thaiföldet érdemes választani, melynek puha homokos tengerpartjai teljesen elvarázsolják a turistákat. Az országban továbbá ősi romvárosok, érdekes Buddha szobrok és végeláthatatlan rizsföldek találhatók. Bármelyik országba látogat el, életre szóló emlékeket gyűjt!