Arculattervezés 2021-ben

Arculatok tervezésében jártas szakembereknek képben kell lenniük a legújabb trendekkel és azoknak a megvalósításának technikai hátterével is.

Arculattervezés esetén oda kell figyelni a konkurens cégek arculatára és annak arculati elemeire, ezt a folyamatot hívjuk konkurencia elemzésnek, amely során kiderítjük, hogy a konkurens cég milyen arculati elemeket és trendet használ. Ezáltal egy olyan egyedi arculatot tudunk tervezni, amely meghatározó lesz a következő 5-10 évben. Az évről évre megújuló trendek nem azt jelenti, hogy például 2021-ben lévő új arculat már nem fogja megállni a helyét 2022-ben vagy a későbbi időkben. Fontos tudni, hogy a 2020 as évben már egyre jobban elterjedt minimalista stílus tovább hódít és a 2021-es év meghatározó vonala marad a letisztult egyszerű vonalak. Több nagyobb vállalat is teljes reform alá vette arculatát ennek tükrében, ezért érdemes minden vállalkozásnak, vállalatnak átgondolnia hogy ideje a régi arculatát egy új arculatra lecserélni. Ebben a vteamdesign csapata tud segíteni arculattervezés szolgáltatás keretén belül, amely a logótól egészen az arculati elemek, betűk formák, ikonok meghatározásáig terjedhet.

2021-es évben meghatározó lehet az online jelenlét és a mai helyzetnek megfelelően kell cselekednie egy cégvezetőnek, fontos a jó megjelenés a szép egységes arculat, amennyiben ezt nem lépi meg 2021-ben úgy egyre jobban fog kisodorni a perifériára az online elvárások tekintetében. A megfelelő arculat megtervezése üzleti szempontból nagyon fontos, sok esetben nem az arculattervezési díjat kell összehasonlítani az ajánlat kérések során, hanem elsősorban a referencia alapján ár-értéket. Az olcsó nem feltétlen jó, a drága pedig lehet túl van árazva, de semmiképp ne úgy tekintsünk az arculattervezési díjra, mint költség, ez egy befektetés, olyan mint egy gépsor a gyárban, amint elkészül és jól van használva, bizony profitot fog generálni, ha nem is közvetlenül, de közvetetten igen és ezt a 2021-es évben nem szabad figyelmen kívül hagyni.