Amit a gamer notebook kapcsán biztosan tudni akarsz

A többség azért dönt a gamer notebook mellett, mert így a játék nem válik helyhez kötötté, hanem akár magunkkal is vihetjük. Ahhoz, hogy jól döntsünk, alaposan fel kell mérnünk a kínálatot és mérlegelnünk kell, hogy milyen műszaki paramétereket részesítünk előnyben. Viszont ez esetben billentyűzetet és monitort is kapunk a géphez, szemben a PC-kel. Emiatt különösen megfontoltan kell döntenünk.

Gamer notebook vásárlása esetén nincs könnyű dolgunk, hiszen hatalmas kínálat áll rendelkezésre a legkülönfélébb árkategóriákban. Ráadásul némely típusok különféle extrákkal, például LED-fényekkel vannak ellátva. Ezek az extrák tovább növelhetik a játékélményt, azonban nem szabad elfeledkezni róla, hogy ezek csak látványelemek, a különféle paraméterek, műszaki adatok sokkal fontosabbak. A csúcskategóriás készülékekkel nem nyúlhatunk mellé, azonban ahhoz, hogy megérje egy ilyen darab mellett dönteni, érdemes átgondolni, hogy mennyi időt szánnánk a játékra. Ha csak olykor-olykor szeretnénk játszani, akkor egy olcsóbb típus is megfelel a célra. A játék szempontjából az egyik legfontosabb szempont a videókártya. A laptopban ezt az alkatrészt nem lehet fejleszteni vagy cserélni, mint például egy PC-ben.

A RAM és a tárhely bővítése vagy cseréje viszont megvalósítható, ha erre szükség van. A legtöbb notebook esetében az akkumulátor jelenti a gyengepontot. Egyetlen töltéssel a legtöbb készülék legfeljebb három órán át képes üzemelni, de az is gyakori, hogy ennél is gyorsabban lemerül. Emiatt nem igazán állja meg a helyét az a megállapítás, hogy a gamer notebook mobilis. A legjobb, ha minden használatnál kéznél van a töltő, hogy szükség esetén az áramkörhöz lehessen kapcsolni. Mielőtt egy konkrét típus mellett döntenénk, jobb alaposan belemélyedni a témába.