A tároló sátor hosszú távú megoldást jelent

Ahhoz, hogy egy cég hosszú távon is fejlődhessen, nem csupán a beruházásokra fordított kiadások mértékét kell nagyon alaposan megfontolnia a vezetőknek, de azt is vizsgálni kell, a tartósság tükrében milyen ár-érték arány az, ami elfogadható. Különösképp igaz ez olyan nagy volumenű fejlesztéseknél, mint amilyen például egy raktárépület kivitelezése.

Örömteli hír azonban, hogy egy tároló sátor segítségével rengeteg kiadás megspórolható, lévén ezek a szerkezetek jóval alacsonyabb befektetést igényelnek. Gyakorta felmerül azonban a kérdés, miszerint valóban képes-e egy ilyen megoldás helyettesíteni a hagyományos épületeket. Természetesen léteznek olyan felhasználási körülmények, melyeknél a nehéz szerkezetes alternatíva az optimálisabb, ám az esetek döntő többségében a tároló sátor kifogástalanul ellátja a felmerülő igényeket. Az innovatív technológiának köszönhetően ugyanis a mai konstrukciók hihetetlenül strapabírók. Az acél vázszerkezet évtizedekig tartós marad és ugyanez mondható el a megerősített PVC ponyváról is.

Feltétlenül érdemes számolni a tároló sátor lehetőségével olyan esetekben, amikor a raktározási feladatok nem helyhez kötöttek. Tipikusan ilyen a mezőgazdaság, ahol időről-időre változik a helyszín, hiszen a munkagépek egyre nagyobb távolságokat tesznek meg. Több száz hektár vonatkozásában a közlekedés rengeteg időkiesést okozhat, ilyenkor jóval hatékonyabb, ha a raktár áttelepítésével oldjuk meg ezt a problémát. Míg azonban egy téglaépülettel ezt nem tehetjük meg, addig a tároló sátor könnyedén lebontható és újra felépíthető, akár 1-2 nap leforgása alatt is. További pozitívum az utólagos bővíthetőség is, hiszen könnyen meglehet, miszerint csak menet közben döbbenünk rá, hogy jóval nagyobb kapacitásra lenne szükségünk.