A szövegek pontokba szedése is fontos!

A pontok az üzleti és műszaki dokumentumok írásakor népszerű eszközök. Az írók többsége egyetért abban, hogy a pontok fontos információkra hívják fel a figyelmet. Az olvasók szeretik a pontokat, mert látványosan vonzóak és megkönnyítik a releváns információk gyors megtalálását.

Katt ide és tudjon meg többet arról, miért olyan fontos pontokba szedni egy szöveget. Bővebb információkat az atpszövegiras.hu weboldalon talál. Óvatosan válassza ki az azonosító jeleket. Az üzleti írók számokkal (1, 2, 3) vagy betűkkel (a, b, c) jelzik a sorrendet vagy a fontosságot. Csak akkor használja őket, ha kronológiát vagy fontosságot szeretne megadni. Ha vannak kapcsolódó elemek, amelyek nem egymást követik, használjon semleges vagy egyenlőségjeleket, például pontokat, pipákat vagy más számítógépes szimbólumokat. Ugyanez a szabály érvényes, ha az összes felsorolt ​​elem fontossága azonos. Sok író a pontok előtt használ számokat, amikor grafikus szimbólumot kellene használniuk. A grafika és a számok közötti fő különbség az, amit jeleznek. A számokat két dolog jelölésére használják: sorrend vagy prioritás. Ha az elemek listáján számokat használ, akkor azt mondja: „Az első tételem a legfontosabb, a második tételem a következő és a harmadik tételem kevésbé fontos, mint a második.”

Másrészt, amikor grafikus szimbólumokat (azaz az elsötétített kört, a a pipát, a nyitott négyzetet) használ, akkor azt mondja az olvasójának, hogy az összes felsorolt ​​tétel értéke azonos vagy fontos. Gondoljon arra, hogy az Ön által használt grafikát egalitárius jelekként használják, hogy minden elem egyformán fontos, és nincs időrend. Amennyiben megtekintené a teljes leírását annak, hogy miért érdemes pontokba szedni egy szöveget, nézzen be hozzánk az atpszovegiras.hu weboldalra.