A glutamin kedvező hatásai a szervezetre

A glutamin legnagyobb konccentrációban az izomzatban van jelen. A fehérjealkotó aminosavak egyike, úgy nevezett esszenciális aminosav. Ez azért fontos, mert bizonyos feltételek mellett a szervezet is képes előállítani, azonban, ha ezek a feltételek nem állnak fenn, akkor mindenképp pótolni kell.

Glutamin hatása igazán pozitív lehet, különösen izomépítés szempontjából, ezért a sportolók, különösen a testépítők egyik kedvelt étrendkiegészítője. A szervezet glutamin készlete fertőzés, stressz, műtét, fizikai megterhelés vagy éhezés hatására drámai mértékben lecsökkenhet, mivel ezen tényezők hatására a szervezet glutamin igénye többszörösére nőhet, ekkora mennyiséget pedig a szervezet nem képes egy maga elállítani. A glutamin azon aminosavak közé tartozik, amelyek a test saját növekedési hormontermelését fokozhatják, továbbá a szervezet számos biokémiai folyamatában is közreműködhet. A glutamin csökkentheti az izom leépülést és a regenerációs időt, valamint fokozhatja az immunfunkciókat. Izomnövekedéshez is ajánlott lehet a glutamin szedése.

A glutamin számos immunológiai és metabolikus folyamatban kulcsszerepet játszhat, ráadásul szerepe lehet a glutation szintézisében, mely a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa. A glutamin a műtét utáni sebek gyógyulását is elősegítheti, valamint a daganatos megbetegedések kezelése miatt jelentkező mellékhatásokat is csökkentheti. A glutamint érdemes más táplálékkiegészítőkkel, például tejsavó fehérjével és kreatinnal fogyasztani, hogy a regenerációs idő még rövidebb legyen és az izomtömeg növelés hatékonyabb legyen. Ha szeretne bővebb információkat elérni a glutamin hatása kapcsán, illetve megtekintené a minőségi termékeket, akkor látogasson el a myeatrend.hu webáruházba!