A gázkazán a leghatékonyabb, ha fűtésről van szó!

Ha otthona fűtéséről van szó, számos választási lehetőség közül választhat: gázkazánok, elektromos kazánok, konvekciós fűtőtestek és ezek mindegyikének megvannak az előnyei és hátrányai.

Időt álló gázkazán garanciával elérhető a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be még ma hozzánk és megtekintheti a teljes készletünket. Egy gázkazán biztosítja az otthona fűtését földgázzal. Gyorsan és viszonylag olcsóbban termel hőt, mint az elektromos hőegységek. A modern gázkazánok az egyik leghatékonyabb módjai otthona fűtésének, az éves üzemanyag-felhasználási hatékonyság (AFUE) besorolása eléri a 98,5%-ot. Míg vannak olyan gázkazánok, amelyek propánból és butánból álló cseppfolyósított petróleumot (LP) égetnek, és vannak olyan gázkazánok, amelyek metánt és etánt tartalmazó gyári gázt tudnak használni, a földgáz a leggyakoribb. Míg a gáztűzhely végzi az otthon fűtését, ez a termosztáttal kezdődik. Ha problémái vannak a kazánnal, akkor ezt kell először ellenőrizni. A termosztát be van kapcsolva, fűtési üzemmódban van, és a megfelelő hőmérsékletre van állítva?

Ha a termosztátot Fűtés üzemmódba állítja, és a hőmérsékletet az aktuális beltéri hőmérséklet fölé állítja – vagy a beltéri hőmérséklet az előre beállított küszöb alá esik – akkor a kazánhoz üzenetet küld, hogy ideje bekapcsolni. Amikor a gázkazánja megkapja a jelet, egy szelep nyitva van, hogy a földgáz az égőhöz áramoljon. Ezután meggyújtja az égőt a kazánban. Ez viszont felmelegíti a hőcserélőt, hogy felmelegítse a levegőt a kazánban. Ezután egy motoros fúvó a meleg levegőt a csatornákba nyomja, amely a hőt a ház egyes helyiségeibe szállítja. Egy füstelvezető gondoskodik a gáz égetési folyamatából származó hulladékról, és kivezeti azt a szabadba. További információkért és rendelésért keresse fel a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalt.