Vajon milyen szőnyeg illik az otthonomba?

Minden otthonos lakás alapjául szolgál egy szép, puha, meleg hatású gyönyörű szőnyeg, ami egy olyan lakástextil, ami alapjaiban meghatározó a lakásunk stílusának kialakításakor. De milyen szőnyeget vásároljunk? Nem is olyan egyszerű ez a kérdés így első körben.

  • Először is tudnunk kell, hogy melyik helyiségbe kell szőnyeg?
  • Aztán milyen anyagú legyen a szőnyeg?
  • Mekkora méretű legyen? Milyen stílusú legyen?
  • Milyen igénybevételnek lesz kitéve?

A 2021-es év színe a lakberendezésben a sárga és a szürke. Ez a két szín külön-külön is, de párosítva is remekül mutatnak. A szürke letisztult, elegáns, mindkét nemhez illő szín, a sárga pedig életvidám, nyári szín, ami a téli szürkeségben is bearanyozza és megszépíti a mindennapokat. Szőnyeg vásárlás esetében ez a két szín jó választás lehet, bármilyen stílusú is legyen otthonod. Vannak e gyermekek a családban, vagy még/már nincsenek, teljesen mindegy, a szürke szőnyeg és a sárga szőnyeg is bármikor alkalmazható.

Szőnyeg
Szőnyeg

A szőnyeg anyagát tekintve a polipropilén az egyik leggyakoribb és legstrapabíróbb. A polipropilén szőnyeg tulajdonságai csupa pozitívak. Erős, ellenálló, jó kopásálló, könnyedén tisztítható és rengetegféle színben, stílusban vásárolhatunk belőle. Vékonyabb, vastagabb, kisebb, nagyobb, pihe-puha shaggy szőnyeg, fürdőszoba szőnyeg, polipropilén anyagban mindet beszerezhetjük.

Sokszor egy szép szőnyeg az előkelőséget is megmutatja, ugyanúgy, mint egy méregdrága bőr kanapé. Egy szép exkluzív szőnyeg a lakás legszebb dísze lehet, főleg, ha a nappaliban megtiszteljük a fókuszba helyezésével. Az exkluzív szőnyegeket tulajdonosai csakis különleges és drága dolgokkal szeretik körülvenni magukat otthon is. Ilyen a perzsa szőnyeg, a belga szőnyeg, az egyiptomi szőnyeg, a luxus shaggy szőnyeg, a suba szőnyeg, a selyem szőnyeg, a gyapjú szőnyeg és minden keleti szőnyeg.

A szőnyeg a szívet melengető látványelem mellett a komfortosságért is felel otthonunkban. A puha, meleg hatású padlón sokkal jobb közlekedni, mint a hideg és kemény burkolaton. Az emeleteken egy nagy és vastag szőnyeg nagyon jó hangszigetelő is. Szőnyegekkel sokkal színesebb és meghittebb minden lakás. Használatukkal kíméljük ízületeinket és lelki egyensúlyunkat is megtartjuk, ha csodás hangulat fogad minket hazatérve.