Vajon mi is az a cégkivonat és miben tud nekünk segíteni?

Legyen szó üzletkötésről, pályázaton való részvételről, banki ügyintézésről szükségünk lesz cégkivonatra. Cégkivonat kötelezően nyilvános kell, hogy legyen bárki előtt, melynek minden fontos adatot, változást tartalmaznia kell a céggel kapcsolatban.

Cégkivonat lehet papír vagy elektromos forma, amely a cégjegyzék hatályos és már törölt adatit is tartalmazza. Megtekintheti a cég mérlegét, amellyel az előző évet zárta. A közhiteles cégkivonat a Cégbíróság pecsétjével van ellátva és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálat adatbázisából származó, így ez bizonyító erejű dokumentum. A hitelescegkivonat.com weboldalunkon a kiválasztott cégről hiteles bármilyen dokumentumot beszerezhet online. Regisztrációt követően, megrendelheti, melyet elektronikus úton e-mailben rögtön elküldünk. Ha közhiteles cégkivonatot rendel, azt aláírt és lepecsételt nyomtatott formában futárszolgálattal, vagy postai úton (elsőbbségi küldeményként) kézbesítjük a Megrendelőnek. A közhiteles cégkivonat kézbesítéséért nem számolunk fel plusz költséget.

Például egy új partnerrel való üzletkötés esetében fontos, hogy óvatosan járjunk el, és meggyőződjünk arról, hogy a cég hivatalosan be van-e jegyezve, ki a tényleges tulajdonosa, címe és telephelye, vagy, hogy volt-e zárolva a bankszámlája. A cégkivonaton segítségével a kiválasztott cég összes bankszámláját le tudjuk ellenőrizni, hogy fizetőképes-e. Ha az üzletkötés ellőtt nem ellenőrizzük a partner céget, és véletlen csak akkor derül ki, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálat által nem bejegyzett cégről van szó, akkor nagy valószínűséggel átverés részesei lehetünk.