Szobafestés egyéni igények alapján

A tavasz a megújulás időszaka, amikor igyekszünk otthonunkat is új köntösbe öltöztetni. Igaz ez a burkolatokra, a felfestésre, vagy éppen az új lakástextíliák beszerzésére. Sokszor már egészen apró változtatások is jelentős előnyökkel járnak, ám tiszta falak nélkül mit sem érnek az erőfeszítések.

A szobafestés a legalapvetőbb munkálatnak számít akkor, ha a lakásfelújítás kerül szóba. Akkor is nélkülözhetetlen, ha burkolásra, vagy a nyílászárók cseréjére kerül sor, hiszen ekkor a falak helyreállítása mindenképpen célszerű. Ha sorra vesszük napjaink falfestési trendjeit, akkor az élénk színek mindenképp vezető helyet foglalnának el. Nem csak a nappaliban, a fürdőszobában mutatnak jól, hanem a hálóban is. Akár egészen extrém hatás is elérhető ilyen módon, de meleg hangulatot is teremthetünk az egyes helyiségekben. A színes falrészeket kombinálhatjuk kevésbé feltűnő árnyalatokkal, de érdemes elgondolkodni az álmennyezetben és a gipszkartonozásban rejlő lehetőségeken is. Főként a nagy belmagassággal rendelkező otthonokban jelenthet megoldást a galéria, de ha adott hozzá a magasság, akkor érdemes a különleges megjelenéssel rendelkező kialakítást választani.

Sokan vannak, akik házilagos módszerekkel igyekeznek megoldani a lakásfelújítás teendőit, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakemberek által végzett munka tartósabb és igényesebb. Akár olyan csapat mellett is letehetjük a voksot, akik a szobafestés mellett a burkolásban, vagy például a gipszkartonozásban is segítséget tudnak nyújtani. Az előre kapott árajánlat, vagy a meggyőző referenciák már olyan plusz pontnak számítanak, melyek segíthetnek letenni a voksot egyik vagy másik csapat mellett. A felújítási teendőkkel nem érdemes a nyári hónapokig várni, hiszen legtöbbször már tavasszal is megfelelő az időjárás hozzájuk.