Pszichológia – Mikor érdemes szakemberhez fordulni?

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mikor érdemes pszichológushoz fordulni. Erre a válasz, hogy szinte bármikor, amikor az ember úgy érzi egyedül nem képes bizonyos problémákat megoldani, túl kevésnek érzi magát bizonyos helyzetekben vagy az életében adódó kérdésekre, irányokra nem találja a választ.

Pszichológia olyan orvostudomány, mely a lélek tudományával foglalkozik. Vannak, bizonyos helyzetek, amikor az orvosi kivizsgálás sem tud választ adni bizonyos kérdésekre. Ilyen például a meddőség, merevedési zavar, fájdalmas nemi aktus vagy korai magömlés. Ezek hátterében gyakran lelki eredetű tényezők állnak, azonban ez sokakban nem, vagy csak nehezen tudatosul. Ha a vizsgálatok nem hoznak eredményt és semmilyen szervi panaszra nem derítenek fényt, akkor érdemes pszichológus segítségét igénybe venni. Azoknak is célszerű pszichológushoz fordulni, akik rettegnek a fertőzésektől, nemi betegségektől, annak ellenére, hogy folyamatosan negatívak a leletei. Nem csak nekik, hanem azoknak is érdemes elbeszélgetni a pszichológussal, akik nem mernek párkapcsolatba kezdeni, mert attól tartanak, hogy csalódni fognak.

A pszichológiai tanácsadás során a szakorvos feltérképezi, hogy milyen élethelyzetben van a páciens és milyen segítségre van szüksége annak érdekében, hogy életében újra helyre álljon a harmónia. Az állapotfelmérést követően a pszichológus kiválasztja a megfelelő terápiás módszert, melynek segítségével a páciens elérheti a reálisan felállított célokat. Fontos, hogy a lélek rendben legyen, ugyanis a testre is kihatással van. Ha a lelki problémákkal nem törődik az ember, akkor az hamar komoly testi problémák formájában mutatkozik meg. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!