Minőségi és komplex fogszabályozás professzionálisan

A fogszabályozó a fogak kiegyenesítésének vagy mozgatásának egyik módja, hogy javítsák kinézetüket és működésüket. A fogszabályzó segíthet a fogak és az íny hosszú távú egészségének megőrzésében és az étkezés kényelmesebbé tételében, azáltal, hogy a harapási nyomást az összes fogára elosztja.

Komplex fogszabályozás professzionálisan vár mindenkit a budapestdental.hu weboldalon ezért nézzen be hozzánk és ne maradjon le a legjobb ajánlatokról. A fogszabályozók úgy működnek, hogy nyomást gyakorolnak a fogakra, és lassan mozgatják őket a megfelelő irányba. A nyomás hatására az állkapocs csontja megváltozik, lehetővé téve a fogak és gyökereik mozgását. A fogszabályozó használatának legjobb ideje általában gyermekkorban van. De a felnőttek is kaphatnak fogszabályozó kezelést – és egyre többen csinálják ezt. Az életkor kevésbé fontos, mint az egészséges fogak és az íny. Előfordulhat, hogy a gyermekeknek a kezelés megkezdése előtt meg kell várniuk, amíg elegendő foguk jön ki. Fontos, hogy a szája fitt és egészséges legyen a fogszabályozás előtt. Néhány beteg nem kaphat fogszabályozó kezelést – például ha előrehaladott ínybetegségben szenved.

A legtöbb fogszabályzó fémből készül, de néhány kerámiából vagy műanyagból készül. Úgy tervezték őket, hogy kényelmesek legyenek, de megdörzsölhetik a száját, vagy fájdalmasak lehetnek eleinte. Emellett a fogai gyengék lehetnek, amikor mozogni kezdenek. Ezek a problémák általában nem tartanak sokáig (legfeljebb néhány napig). Előfordulhatnak a kezelés kezdetén, vagy a fogszabályozó beállításakor. A fogszabályozó elsőre nagy lehet a szájában, de fontos megjegyezni, hogy a szája alkalmazkodik és megszokja ezt. Ezek azért vannak, hogy új és megfelelő helyzetbe tereljék a fogainkat, de ezt csak akkor teszik meg, ha folyamatosan viseli őket. Tudjon meg mindent a budapestdental.hu weboldalon.