Minden, amit a 2022-es foci VB helyszíne kapcsán tudni érdemes!

A labdarúgás a legnépszerűbb sport az egész világon. Az olyan nagy horderejű események, mint a foci VB hatalmas népszerűségnek örvendenek. Szerte a világon több millió ember követi az eseményeket, illetve a helyszínre is rengetegen érkeznek, hogy szurkoljanak és átéljék a VB hamisítatlan, különleges hangulatát.

2022 foci VB Katarban kerül megrendezésre. A helyszín azért is különleges, mert a világbajnokságok történetében először kerül megrendezésre arab országban a VB. Ugyanakkor nem ez az egyetlen kuriózum, mivel a VB időpontja is eltér majd a megszokottól. A szokásos nyári időszak helyett a világbajnokság november 20. és december 18. között kerül megrendezésre. Katar a Perzsa-öbölben található apró emírség, amely sivatagi éghajlattal rendelkezik. Így már érthető, hogy miért kellett megváltoztatni a VB időpontját, hiszen nyári elképesztő hőség tombol az országban. A VB idején, tehát novemberben és decemberben kellemes 24-25 Celsius fokos hőmérsékletben tudnak játszani a játékosok. Természetesen hőség olykor-olykor előfordulhat, viszont a szervezők erre is felkészültek, ugyanis a stadionok egytől-egyig el vannak látva légkondicionáló berendezéssel.

Azoknak, akik a helyszínen szeretnék követni az eseményeket, azt javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódjanak, hiszen arab ország lévén, Katarban sokkal szigorúbbak a szabályok, mint például az európai országokban. A Katarba való utazáshoz vízumot szükséges igényelni, illetve egy Hayya-kártyával is rendelkezni kell, amely tulajdonképpen egy szurkolói kártya. Emellett fontos ismerni és főként tiszteletben tartani a helyi törvényeket és előírásokat, így nem kell attól tartani a kellemetlen következményektől. Különösen az öltözködéssel kapcsolatos szabályokra fontos ügyelni. Emellett a kézmozdulatokra is figyelni kell.