Milyen problémák adódhatnak a WC tartállyal?

A WC-vel kapcsolatban az egyik leggyakoribb probléma, hogy eldugul. Ugyanakkor nem csak a dugulás jelenti az egyetlen bosszúság forrást a WC kapcsán, hiszen a tartály tekintetében is számos probléma merülhet fel. Ha valami gond van a tartállyal, az igazán bosszantó, olyan akár egy csöpögő csap.

A WC tartállyal kapcsolatos problémákról itt olvashat bővebben. Sajnos a WC tartálynak vannak bizonyos tipikus hibái. Ha úgy gondoljuk probléma adódott a WC tartállyal, akkor azt nem érdemes félvállról venni, ugyanis a vízszámlán is meg fog mutatkozni a probléma, azt pedig végképp nem lehet figyelmen kívül hagyni. Gyakori probléma, hogy a WC tartály sokkal lassabban tölt vissza, mint szokott. Ha ezt tapasztalja, akkor azt komoly figyelmeztető jel. A tartálytöltődésért három alkatrész felel. A víz flexi csöve, a sarokszelep és a töltőszelep. Sokszor a töltőszelep a ludas, mivel rozsdásodik vagy vizkövesedik. Ebben az esetben az jelenti a megoldást, ha a tartályt szétszedi és megtisztítja az alkatrészt vízkő oldó szerekkel, majd újra összeszereli.

Ha ez megtörtént és a probléma még mindig nem oldódott meg, akkor a másik két alkatrésszel lehet probléma. Ekkor érdemes a csövet átöblíteni a szelep zárókájának nyitásával, valamint zárásával. Nyomógombós WC-k esetében előfordulhat, hogy a nyomógomb eltörik. Ekkor sokan kétségbeesnek, pedig egy új nyomógomb beszerzése egyáltalán nem jelent nagy költséget. Gyakorlatilag bármelyik szaküzletben beszerezhető, de akár az internetről is lehet rendelni egyet. Ha pedig végképp nem tud egy problémával mit kezdeni, akkor a legokosabb, amit tehet, hogy mielőbb szakembert hív. Mi a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldal szakembereit ajánljuk, a weboldalon elérhetőséget is találhat!