Mikortól beszélhetünk álmatlanságról?

A mindennapjaink egyharmadát alvással töltjük, ebből kifolyólag már természetesnek véljük, hogy kipihenten ébredünk. Ám ez nem mindig sikerül.

Álmatlanság a 21. században élő minden huszadik ember problémája. Akkor beszélhetünk álmatlanságról vagy insomniaról, ha huzamosabb ideig alvásproblémákkal küzdünk. Az álmatlanság több tünetét is megkülönböztethetjük. Az egyik leggyakoribb probléma az elalvásnál jelentkezik. Sokszor csak órákon át forgolódunk, fáradtak vagyunk és mégsem tudunk elaludni. Ennek a hátterében sokszor stressz, depresszió, túlzott koffein fogyasztás, gyógyszerek mellékhatása, alkoholizmus vagy még sok más is állhat. A felmérések alapján a felnőttek csak 10 % számol be az alvásproblémáiról, viszont sok esetben kezelést igénylő esetről van szó. Abban az esetben, ha több mint három héten keresztül küzdünk álmatlansággal, akkor az már kórosnak számít.

A magnézium jótékony hatással van az izomsejtek ellazítására, csökkenti a vérnyomásunkat és ezáltal szinten tartaj a szívritmusunkat. Illetve a magnézium hatására elernyednek az izmok, így csökkenti az éjszakai görcsök jelentkezését. A tabletta, illetve pirula formájában szedett magnézium legtöbb esetben 93 %-ban nem tud felszívódni. A fel nem szívódott magnézium mind lerakodik a belekre, ezt követően pedig súlyos hasmenést okoznak. Amennyiben egy hatásosabb és mellékhatások nélküli formáját szeretnénk választani a magnézium bevitelnek, akkor kattintsunk a www.osimagnezium.hu weboldalra, ahol könnyedén megvásárolhatjuk a pumpás kiszerelésű magnézium koncentrátumot. A magnézium koncentrátum könnyedén felszívódik és gyorsan hat, elegendő csak a homlokunka, mellkasunkra vagy a kézfejünkre fújnunk és bedörzsölni.