Mikor érdemes sópárnát használni?

A sópárna általában kis, textilből készült zsák, amelyben természetes só található, amely melegítve vagy hűtve használható. Mind a sópárna huzatának anyaga, mind a beletöltött só szemcsemérete nagyon fontos.

A sópárnákat leggyakrabban légzőszervi panaszok, izomfájdalom, alvászavar vagy stressz esetén alkalmazzák.

Izomfájdalomra, légzőszervi panaszokra felmelegített sópárna! Segít a vérkeringés javításában és az izmok lazításában.

Izületi sérülésekre, zúzódásokra, gyulladások kezelésére hűtött sópárnát ajánlunk!

Stressz vagy alvászavar esetén akár hűtve, akár felmelegítve is használhatjuk a sópárnát, sőt, akár választhatunk illóolajokkal kiegészített verziót is.

Fontos megjegyezni, ha a natur parajdi sópárna nemtől és kortól függetlenül használható, azonban az illóolajos vagy gyógynövényes változatok esetében érdemes konzultálni szakértővel.

Parajdi sópárna
Parajdi sópárna

A sópárnát akár házilag is elkészíthetjük. mindenképpen figyeljünk a vegyszermentességre. Töltőanyagként használhatunk szinte bármilyen természetes sót, bár javaslatunk szerint a parajdi természetes só használata a legjobb, hiszen a parajdi sóban 84 féle ásványi anyag található.

A sópárna huzatának elkészítésekor annyi az elvárás, hogy a beletöltendő megfelelő szemcseméretű sót egyrész megtartsa, másrész megfelelő mértékben átengedje. A megtartás azért fontos, hogy ne ömöljön, folyjon ki a só a huzatból, viszont az átengedés a só kedvező tulajdonságainak kihasználása érdekében fontos.

A parajdi sópárnák akár készen is megvásárolhatóak, natur vagy illatos változatokban. Fedezze fel a sópárnában lévő lehetőségeket Ön is!