Mi mindent érdemes tudni a beépített fürdőszoba WC kapcsán?

A beépített WC-k egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor a mai napig számtalan kérdés fogalmazódik meg velük kapcsolatban az emberekben. Ilyen például, hogy elbírja-e a WC a ráülő súlyát vagy mi történik, ha elromlik? Az alábbiakban igyekszünk ezekre a kérdésekre választ adni, valamint néhány hasznos információt is megosztani.

Fürdőszoba WC kapcsán a beépített alternatívák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A falra szerelhető WC modern kialakítással rendelkezik, illetve az esztétikát tekintve is előnyös választásnak bizonyul. Az pedig csak a hab a tortán, hogy az alatta lévő részt is könnyedén lehet takarítani. A beépített verzió egyfajta kaput nyit a fürdőszoba belsőépítészeti lehetőségeinek irányába, így nem csoda, hogy sokaknak tetszik ez a fajta megoldás. Nagyon sok kérdés vonatkozik a helyre vonatkozóan, vagyis, hogy pontosan mennyi hely szükséges ahhoz, hogy ezeket a WC-ket kényelmesen tudjuk használni. A hosszirányú minimális méret legalább száztíz centiméter. A csésze mérete minimum harmincöt centiméter széles, de azzal is számolnunk kell, hogy a vállainknak és a combunknak is komfortosan el kell férnie. Éppen ezért legalább egy méteres szélességgel kell kalkulálni. Ha a sarokban alakítjuk ki, azzal némi helyet tudunk spórolni.

A kérdések nagyrésze a terhelhetőségre is vonatkozik. Egy megfelelőképp beépített WC képes akár több száz kiló terhelést is elbírni, így aggodalomra semmi ok, megfelelő beszerelés mellett nem kell attól félni, hogy leszakad a WC. A szerelhetőség szintén egy olyan téma, mely sokakat érdekel. A nyomó lap mögötti nyílás úgy van kialakítva, hogy egyszerűen ki lehessen cserélni minden olyan alkatrészt, mely elromlott, így egyáltalán nem kell attól tartani, hogy ki kell bontani a falat.